Celeb / Híresség

„Valójában nem tudom, lelkileg tényleg fel vagyok-e készülve arra, ami vár rám” – Megkezdte börtönbüntetését VV Lóri

Budapest — Megkezdte 51 napos fogházbüntetését Csodó Lóri (26). A ValóVilág 8. powered by Big Brother versenyzője kedd reggel fél kilenckor jelent meg a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet előtt, ahová a családja kísérte el. Az egykori villalakónak azért kell rács mögé vonulnia, mert a korábban csoportos garázdaság miatt kiszabott 240 óra közérdekű munkából 201-et nem töltött le. Büntetése tavaly decemberben emelkedett jogerőre: négyórányi közmunkát egy nap elzárásra váltottak át.

 

 

 

 
– Sajnos, nem sikerült olyan jogi lépést tenni, amely eredményes lett volna és megoldotta volna, hogy ne kelljen bevonulnom – ismerte el a Blikknek Lóri, aki egy nappal a büntetés megkezdése előtt még viszonylag jó hangulatban volt. – Tartom magam, de valójában nem tudom, lelkileg tényleg fel vagyok-e készülve arra, ami vár rám. Ez majd csak bent derül ki, de azt gondolom, bírni fogom…

VV Lórit családja és ügy-védje kísérteel a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet elé. /Fotó: Grnák László

Lóri összesen 43 napot töltött a ValóVillában, azért távozott, mert feladta a realityt, nem bírta elviselni családja és szerelme hiányát. Most 51 nap elzárás vár rá.

 

 

 

 

 

– Nem tűnik soknak, de attól félek, bent nagyon lassan telik majd az idő – gondolkodott el az egykori villalakó, aki szabadulása után szeretne mesélni arról, mit élt át a rács mögött. – Lehet, hogy sok embert érdekel, hogyan néz ki egy ilyen elzárás, mi történik bent, mit él át az ember, hiszen sokan kerülnek börtönbe, akár csak ilyen rövid időre is.

Lóri ma már bánja, hogy nem dolgozta le a bíróság által kiszabott órákat.

– Félbehagytam, de akkor annyi minden történt… Néhány hónapja azonban szerettem volna folytatni, mert beláttam, nincs más megoldás. Akkor már azt mondták, felesleges, nem tudom ledolgozni év végéig. Majd néhány napja megküldték a határozatot, ami ellen nem lehetett fellebbezni – mondta Lóri, akit igenis megviselhet a börtönbüntetés.

 Letöltendő szabadságvesztés esetén felmerül a rabban a bizonytalanság, a félelem és a kiszolgáltatottság érzése. Egy ilyen esetben, ahol néhány hónapról van csak szó, segít a benti problémákban, hogy az elítélt tudja, belátható időn belül véget ér a bezárás. Ettől függetlenül pszichésen megterhelő a büntetés, jelentkezhet szorongás vagy depresszió, és kihathat a személyiségre is – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?