Autó, Életmód

Egy bácsi 103 évesen vett egy Mercedest, amit 107 évesen még vezet

Csodálatosan néz ki az a kétüléses Mercedes SLK 320!

 

 

 

 




A kor csak egy szám, szokták volt mondani, és Joe Newman is mindent megtesz azért, hogy fejben és testben is fitt maradjon, hiába töltötte már be a 107. életévét is. A Floridában élő bácsi igazi örökmozgó, aki 103 évesen vett magának egy Mercedest, amit rendszeresen meg is szokott járatni.

Newman 1913-ban született, egy évvel a Titanic elsüllyedése után. Az amerikai férfi két világháborút is túlélt, de a nagy világégések után is aktív maradt, 101 éves korában még azon is elgondolkodott, hogy politikai pályára lép. Az idős férfi azt állítja, hogy az embernek mindig kell találnia magának valami elfoglaltságot, ez a hosszú élet titka.

Az egyik legidősebb floridai lakos nem szokott a levegőbe beszélni, róla mindenki tudja, hogy nem az az otthonülős típus. Ilyet nem is lehet állítani egy olyan emberről, aki 103 évesen még lazán belevág egy autóvásárlásba, Newmanról ugyanis tudni kell, hogy néhány éve vett magának egy meggypiros színű Mercedest. Nem akármilyen Mercit szerzett be, egy kétüléses Mercedes SLK 320 került a birtokába, ebből a modellből összesen 33 416 darab készült. Az SLK 320 motorterében egy 3,2 literes V6-os erőforrás teljesít szolgálatot, amely 215 lóerő és 310 Nm nyomaték leadására képes.

Joe Newman áll a botjára támaszkodva egy Mercedes SLK 320 mellett

 

 

 

 

 

 

 

„Amikor először megláttam ezt a kocsit, a szívem elkezdett gyorsabban dobogni, tudtam, hogy meg kell vennem. Viszont tudomásul kell vennem, hogy az autóvezetés egy felelősségteljes dolog, és nem akarom, hogy a többi ember féljen egy 107 éves embertől. Lehet, hogy megszabadulunk majd a kocsitól, vagy odaajándékozzuk azt valakinek” – mondta Newman.

Az aggastyán korú autóvezető azért fogalmazott többes számban, mert minden döntést közösen hoz meg a menyasszonyával, aki hamarosan betölti a 100. életévét.

„Minden pillanatot kiélvezünk, amit együtt tölthetünk, tisztában vagyunk azzal, hogy számunkra már minden nap egy ajándék. A Mercedesbe egyre kevesebbszer ülök bele, ha messzire megyünk, akkor általában hívunk magunknak egy Uber-taxit” – mesélte Newman.





 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?