Állat

10 szokatlan jel, amely arra utal, hogy a macskád szeret téged

A macskák rendkívül aranyos és bájos házi kedvencek, de néha kifejezetten bosszantóak tudnak lenni, amikor túl sok figyelmet igényelnek. Lehet, hogy ezzel felbosszant téged, de a cica ilyen módon próbálja meg kifejezni, hogy ragaszkodik a gazdájához. Szeretnéd tudni, hogy a macskád igazán szert-e téged? Figyelj oda az alábbi jelekre.

 

 

 

1. Harapdálja Az Ujjaidat

Ha játékosan, gyengéden harapdálja az ujjaidat, amikor megsimogatod, azt jelenti, kedvel téged. Ez azt jelenti: „Köszönöm a simogatást. Fontos vagy nekem.”

2. Megnyal Téged

Ha félbeszakítja a mosakodási szertartását, és téged is elkezd nyalogatni, akkor biztosra veheted, hogy szeret, és törődik veled. Megpróbálja „rád ragasztani” az illatát, és ezáltal a családja tagjává tenni téged.

3. Hangosan Nyávog

A hosszú és hangos nyávogással nem más macskákkal akar kommunikálni, hanem az emberekkel. Ha ezt a te jelenlétedben teszi, azt jelenti, hogy figyelmet és egy kis élelmet kér tőled.


4. A Lábadra Lép

Nem is éltél igazán, ha még soha nem ébredtél arra reggel, hogy a macskád végiggyalogol rajtad. A kiscicák pontosan ezt teszik az édesanyjukkal is. A felnőtt macskák csak akkor viselkednek így, ha teljesen nyugodtak, és biztonságban érzik magukat.

5. Követ A Tekintetével

Érezted már valaha úgy, hogy a macskád követ téged a tekintetével? Amikor pedig rajtakapod, továbbra is a szemed közé néz. Jó, ha tudod, hogy a macskák csak azzal viselkednek így, akiben megbíznak. A macska rezzenéstelen tekintetét „a macska csókjának” is nevezik.

6. Mutogatja A Bolyhos Hátsófelét

A macskák szeretik az arcod előtt meglengetni bolyhos hátsó felüket. Az ők nyelvükön ez a bizalom és a szeretet jele.

7. Ráfekszik A Billentyűzetedre

Képzeld el, hogy kaptál egy nagyon fontos üzenetet, amelyre azonnal válaszolnod kellene, de a cicád éppen ezt a pillanatot választotta arra, hogy elnyújtózzon a billentyűzeteden. A macskák szeretnek a figyelem középpontjában lenni, azért próbálja meg elterelni a figyelmedet a számítógépről, hogy inkább vele foglalkozz.

8. Meglátogat A Fürdőszobában

A fürdőszoba az a hely, ahol végre igazán egyedül lehetsz, kivéve persze, ha macskát tartasz. Kedvenced mindenáron veled akar majd tartani a fürdőszobába, és megzavarja a nyugalmadat. Ez pedig biztos jele annak, hogy szeret téged.

9. Tönkreteszi A Kedvenc Bútordarabodat

Ez a viselkedés arra utal, hogy őrülten szeret. A macska így élezi a karmait, és egyúttal megjelöli a területét is. Egészen biztosan a kedvenc bútordarabodat választja, prédául a fotelt vagy a kanapét, ahol rendszerint ülni szoktál.

10. Megpróbál Az Utadba Állni

Ha van a házban bármilyen keskeny átjáró, biztos lehetsz benne, hogy a macskád éppen oda fekszik majd, méghozzá leggyakrabban a hátára. Ezt igazából nem azért teszi, hogy az utadba álljon, a macskák csak annak mutatják meg a hasukat, akiben megbíznak.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?