Érdekes

10 egyedi étterem, amiért tényleg megéri beutazni a világot

A legtöbb turista szívesen ismerkedik az általa meglátogatott ország gasztronómiai különlegességeivel. Manapság már egyre több helyen lehet belekóstolni különböző országok és kultúrák ételeibe, így nem is feltétlenül kell átutazni a világot. Ugyanakkor a most következő 10 különleges étterem miatt mégis megéri eljátszani az utazás gondolatával..

 

 

 

Thaiföld, Bangkok – Wattana Panich
Az étterem már több mint 60 éve nyílt meg, a legtöbb fogásuk alapja a marhahús. A hely különlegessége, hogy a képen látható tálat sosem mossák el, csak a víz és a hozzávalók cserélődnek.

Japán, Tokió – Rokunen Yonkumi
Mit kapsz, ha egy iskolát (osztálytermestül, menzástul, mindenestül) keresztezel egy étteremmel? A Rokunen Yonkumi-t! Az étterem különleges hangulata adja a hely varázsát.

Spanyolország, Lanzarote – El Diablo
Az étterem egy vulkán tetején található, az ételeket pedig a vulkán hőjének segítségével készítik.Hullámvasút éttermek, világszerte
A rendeléseket egy hullámvasút szállítja ki, pincérek nélkül.

Hai Di Lao Hot-pot, világszerte
A menüjük valójában nem is annyira érdekes, “csak” tradicionális kínai éttermeket tartalmaz. E helyek különlegessége a sorban állás és a várakozás.. ez idő alatt ingyenes manikűrre vagy cipőtisztításra is beülhetsz..

India, Ahmedabad – New Lucky
A hely egy temető fölé épült, DE a sírokat nem rejtették el…

Hollandia, Amszterdam – De Kas
A hely különlegessége, hogy mindent maguknak termesztenek, üvegházakban. Kész ételek közül nem is választhatsz, csak a hozzávalókat állítod össze.

 

 

 

 

 

 

Finnország, Lemi – Säräpirtti Kippurasarvi
A képen látható fogás az egyetlen egy dolog, amit itt készítenek.. A különlegesség elkészülték 8-9 órás főzés előzi meg, így nem is mindennap vannak nyitva, előre (akár hónapokkal is) kell helyet foglalnod.

Franciaország, Bordeaux – L’Entrecote
Hírnevét egy különleges szósznak, az etrecote-nak köszönheti. A szósz titka Coca-Cola szinten kezelendő, az étterem 60 éves működése alatt még sosem került napvilágra..

Törökország, Isztambul – Emin Usta Balicisi
Egy, a gyroshoz hasonló ételt készítenek, mibe a hús helyett sült hal kerül. A legendák és a helyiek szerint itt készül a világ legjobb Balik Ekmek-e, az éttermet a képen látható Emin bácsi vezeti, már 20 éve.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?