Hírek, Külföld

Franciaországban is megjelent a koronavírus

Ez az első megerősített eset Európában.

 

 

 

 

 




Franciaországban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus jelentette be Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter péntek esti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, ez az első megerősített eset Európában. Az első esetet Bordeaux-ban, a másodikat Párizs térségében jelentették.

A miniszter valószínűsítette, hogy további esetek is lesznek.

Európában eddig csak az Egyesült Királyságból érkezett hír gyanús esetekről. A koronavírusra jellemző fertőzési tünetekkel négy beteget vizsgálnak Skóciában, egyet pedig Észak-Írországban.

Magyarországon jelenleg nincs koronavírusos beteg és kevés az esélye a járványnak a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint. De jelezték, hogy fokozottan figyelemmel kísérik a kínai koronavírus járványt, és amint indokolttá válik, megteszik a szükséges intézkedéseket.

 

 

A koronavírus már az Egyesült Államokban is megjelent, ahol 22 tagállamban összesen 63 gyanús esetet vizsgálnak, 11 páciens esetében a betegség gyanúja nem igazolódott be, viszont két betegnél már egyértelműen azonosították a koronavírust.

Kínában péntekre már 26-ra nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma, a fertőzötteké pedig már 800 felett jár.

Az egészségügyi hatóságok szerint még további 1072 fertőzésgyanús esetet tartanak számon, a betegeket még vizsgálják.

Péntekre már tizenhárom várost kellett lezárni a vírus miatt: a 11 milliós lakosságú Vuhant már korábban elszigetelték a külvilágtól, repülők és vonatok sem mehetnek se ki, se be, és a buszok, metrók kompok se járnak. Csütörtöktől pedig korlátozásokat vezettek be a több mint hétmilliós Huanggangban és a kb. egymilliós Ezhou-ban is.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?