Celeb / Híresség

Eminem: Ebben a csodálatos világunkban mindennapossá váltak a gyilkosságok

A detroiti rapper közleményt adott ki az új albumával kapcsolatban.

 

 

 

 

 
Eminem minden albumával ad valamiféle kibeszélnivalót nem csak a hiphop szcénának, hanem a mainstreamnek is, és ez az előző héten megjelent meglepetéslemez, a „Music to Be Murdered By” esetében sincs másképp. Em tizenegyedik nagylemezét részben Alfred Hitchcock inspirálta, de a gyilkosság motívuma nem csak ebben, hanem a szövegekben is visszaköszön, sokszor mélyebben, mint azt várnánk. Az első kislemez, a „Darkness” például az amerikai fegyveres tömegmészárlásokkal néz szembe, megoldást is kínálva a fegyverszabályozás támogatásával.

Persze nem Eminemről lenne szó, ha nem okozott volna botrányt valamelyik szövege. Az album első rendes dalán, a Young M.A közreműködésével készült “Unaccommodating”-on például a 2017-es manchesteri terrortámadás elkövetőjéhez hasonlítja magát, amiből hatalmas botrány lett. Angliában egymás után születtek a cikkek arról, hogy mennyire ízléstelen dolog volt ez a rappertől, és még a város polgármestere is megszólalt, sértőnek és tiszteletlennek titulálva Eminem sorait.

A rapper a mai napon egy véres közleményt adott ki, mellyel részben betekintést nyújt, hogy pontosan mi az album üzenete, igaz konkrétan nem reagál a botrányra, inkább a világban tomboló agressziókat emeli ki, mely mondjuk tényleg nagyobb probléma, mint az, hogy ő mit rappel.

 

„Kedves hallgató, a mai világban mindennapossá váltak a gyilkosságok, melyek rabul ejtik a társadalmunkat. Arra gondoltam, miért ne csináljak belőle sportot, és gyilkoljak egy kicsit én is, csak beatekre. Szóval mielőtt következtetéseket vonnál le, hagyd, hogy megmagyarázzam.

Ez a lemez nem való a finnyás embereknek. Ha könnyen megbántódsz, vagy megijedsz a véres gyilkosságok sikolyaitól, akkor ez a kollekció nem neked szól. Bizonyos projektek azért készülnek, hogy sokkolják a lelket, hogy utána talán pozitív változás álljon be. Sajnálatos módon a sötétség teljesen körbevett minket.

Amint láthatod a gyilkosságot ebben az értelemben nem kell szó szerint venni, de így sem kellemes. Ezek a sorok csak legélesebb elméknek szólnak. Az album áldozatai nyugodjanak békében, mindenki másnak pedig azt üzenem, hogy máskor figyelmesebben hallgassátok. Jóéjt, a legmélyebb együttérzésemet küldve, Eminem”

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?