Belföld, Hírek

15 megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Borult, párás, ködös idő várható kedden, napsütésre pedig csak néhány helyen lehet számítani. Szerdától viszont emelkedik a hőmérséklet és a nap is többször bújik elő.

 

 

 

 




Hétfőn az ország nagy részén erősen felhős vagy borult, párás, foltokban ködös idő lesz, csak helyenként – nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati, északnyugati felén és a magasabban fekvő tájakon – süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Számottevő csapadék nem várható, de szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, azonban a Kisalföldön a délnyugati szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +3 fok között, de a naposabb helyeken 5 fok körül alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki éjfélig, négy megye kivételével az egész országra.

Estére alapvetően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de helyenként szakadozottabb lehet a felhőzet. Párássá válik a levegő, elsősorban az északi megyékben köd, zúzmara képződik. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A késő esti -1, -5 fokról hajnalra -1 és -9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán az északi tájakon maradhat meg tartósabban a pára, köd, az ország déli felén viszont hosszabb napos időszakokra van kilátás. Csapadék nem valószínű. Többfelé feltámad a nyugati-északnyugati szél – írja az Időkép. Délután 1 és 7 fok közötti maximumokat mérhetünk, északon, északkeleten maradhat hidegebb az idő.

Csütörtökön már mindenhol lehet némi napsütésre számítani, pár fokkal a maximum-hőmérsékletek is emelkednek. 4 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk. A szél többnyire mérsékelt marad.

Pénteken sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. A déli szél északnyugaton lehet helyenként élénk, erős. Délután 3 és 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szombaton előreláthatólag borongós, esős idő ígérkezik, a korai, fagyos órákban ónos eső is többfelé előfordulhat.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?