Belföld, Hírek

Megjött a hidegfront: 3 részre szakad az ország időjárása

Még mindig érvényes az Országos Meteorológiai intézet figyelmeztetése: tartós sűrű köd nehezíti meg a vasárnap reggelt és ez még nem minden…

 

 

 

 
 

A vasárnap reggelre egy gyengülő hidegfront is érkezett hazánkba, ám mire eléri a Duna vonalát már meg is fog szűnni. Ennek eredményeként, azonban három részre fog szakadni az ország.

A keleti országrészeken egységesen marad a párás, foltokban ködös idő, helyenként ónos szitálással, vagyis lényege változásra ezeken a tájakon nem lehet számítani. A Dunántúlon azonban havazás és hószállingózás is lehet. Még a Nyugat-Dunántúlon a hó helyét, havas eső, eső veszi át, és több helyen megerősödik az északi szél is.

 

 

Jó reggelt!Gyengülő hidegfront érte el hazánkat, amelyből elsősorban a Dunántúlon várható havazás, hószállingózás. A…

Közzétette: Országos Meteorológiai Szolgálat – 2020. január 18., szombat

 

 

Továbbá a hét utolsó napján nagyrészt végig borult lesz az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 0 fok körül, a nyugati határvidéken 5 fok közelében várható. Késő estére általában +1 és -4 fok közé hűl le a levegő – olvasható az met.hu oldalán.

Hétfőn reggel még mindig sokfelé borult és ködös idő várható, bár kevesebb csapadékkal. Az ország nyugati terültein vegyes halmazállapotú csapadék lesz kilátásban. Helyenként majd ónos szitálás is előfordulhat . A Nyugati-Dunántúlon, leginkább Zemplén megyében továbbra is erős széljárás ígérkezik. Azonban a nap délutáni óráiban felszakadozik majd a felhőzet és néhány órára kisüt a nap. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?