Állat, Belföld, Internet

Óriási összefogás: egy nap alatt 3 millió forintot gyűjtött Erzsi cica az ausztrál tűzvész áldozatainak

Az összeg már az első néhány órában elérte a másfél milliót, a kitűzött cél pedig kétmillió forint volt. Ezt viszont kevesebb mint egy nap alatt már túlszárnyalták.

 

 

 

 

 




Lassan egy egész millióval több gyűlt össze mint a célösszeg, pedig még valamivel több mint egy napig adakozhattok – jelentette be Homonnay Gergely, illetve Erzsi cica, Magyarország leghíresebb macskája a Facebookon.

Hétfőn mi is beszámoltunk róla, hogy a cica nevében gyűjtés indult az Ausztráliában pusztító erdő- és bozóttüzek miatt. A kitűzött cél kétmillió forint volt, melynek a fele az Vöröskereszté, a másik fele a Port Macquarie Kórházé lesz, ahol koalákat ápolnak.

Az összeg már az első néhány órában elérte az 1,5 milliót, de szinte néhány percenként növekedett a szám.

Ha több pénz jön össze, több pénzt kapnak a kedvezményezettek.

„Ez a pénz egy apró csepp a tengerben, a gyűjtésem lényege felhívni a figyelmet a klímavészhelyzetre. Globális a probléma, és tennünk kell ellene” – olvasható a gyűjtés leírásában.

Ausztráliában már hetek óta tombol a tűzvész, a hírek szerint félmilliárd állat pusztulhatott el. A miniszterelnök szerint a tűz még hónapokig lángolhat.

A hatalmas tűzvész az űrből is jól látható. Nemrég pedig egy sokkoló fotó kezdett terjedni a közösségi oldalakon. A szívszorító illusztráció a NASA műholdas adataiból készült és azokat a területeket mutatja, amelyek 2019. december 5. és 2020. január 5. között égtek.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?