Érdekes

Elrettentő felvételek: így néz ki egy dohányos tüdeje, aki 30 évig napi egy doboz cigarettát szívott el

Egy tanulság van: ne csináld utána…

 

 

 

A tankönyvekben, kórházi plakátokon, cigarettásdobozokon is elrettentő fotókkal igyekszenek meggyőzni az embereket arról, hogy mennyire káros a dohányzás az emberi szervezetre. Sokszor olyan képeket láthatsz, amiken teljesen elfeketedett tüdőt mutatnak, hiszen a cigarettázás ezt a szervünket károsítja a legjobban.

Egy kínai kórházban készült felvétel be is bizonyítja, hogy tényleg ez a valóság. Egy orvosok levideózták egy elhunyt férfi tüdejét, amely láthatóan egyáltalán nem volt egészséges.

A páciens tüdőbetegségben halt meg alig 52 évesen. Kemény dohányos volt, mivel 30 évig folyamatosan cigarettázott, ráadásul mindennap egy dobozzal szívott el. Az eredmény: a tüdeje teljesen elszenesedett, súlyosan begyulladt, végül pedig leállt.

A férfi a halála előtt felajánlotta a szerveit, ezért is nyitották fel a testét az orvosok. De már első látásra megállapították, hogy a tüdeje egyáltalán nem alkalmas arra, hogy másnak adják.

Mivel Kínában rengetegen dohányoznak, a doktorok úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák a felvételt, amit az elszenesedett tüdőről készítettek, hogy ezzel is felhívják a figyelmet arra, mit tesz a cigaretta a szervezetünkkel.

A videó azóta már nemcsak Kínában, de az egész világon elterjedt.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?