Belföld

Lilike 6 és fél évesen agydaganattal küzd, szülei 30 milliós kezelésére gyűjtenek

A kislány rövidke életében november tegnap ünnepelte a második születésnapját. November 1-jén volt egy éve, hogy egy életmentő műtéten esett át.

 

 

 

 





Lili is azon hősök egyike, aki gyermekként veszi fel a harcot a rák ellen. Lili, aki felnőtteket meghazudtoló módon viseli azt, ami vele történik…

Lilinél tavaly (2018) október végén agydaganatot diagnosztizáltak, majd megműtötték az Amerikai úti idegsebészeten.

Sikeres operáció volt, a teniszlabda méretű daganatból mindössze egy 4 milliméteres darab maradt bent. Pár nappal később újabb hidegzuhany következett: rosszindulatú daganat, glioblastoma (ez az egyik legagresszívabb típus, gyerekeknél nagyon ritka).

„A Tűzoltó utcai gyermekklinika onkológián megtervezték a kezeléseket és kb. 1 hónap múlva elkezdtük a sugárterápiát és kemoterápiát. 30 alkalommal kellett menni sugárkezelésre (minden hétköznap, kb. 6 hétig), mellette kapta a kemót folyamatosan. A rosszban is kerestük a jót: a kemoterápiás kezelést otthon kapta kapszulában, amit mi adtunk be neki.

Azt kiemelném, hogy Lili 6,5 éves még csak. A sugárkezelést felnőtteket meghazudtoló módon csinálta végig, a 40-45 perces MR vizsgálatot is szó nélkül, mozdulatlanul végig csinálja – altatás nélkül.”

 

 

 

 

 

 

2019. augusztus elején a szülők megkapták a várva-várt MR eredményt, amely szerint nem volt látható daganat Lili fejében. A boldogság és megkönnyebbülés azonban nem tartott soká, hiszen Lili néhány hét után újra nyugtalanító tüneteket kezdett produkálni.

Egy újabb MR vizsgálat során megállapították, hogy Lili kisagyában egy újabb, 4 centiméteres daganatot találtak.

2019.szeptember 05-én újabb műtét következett, amikor is sikerült eltávolítani a tumort, de csak részlegesen…

A műtét során idegek sérültek, melynek további következményei lettek. Lilike részlegesen lebénult, de kitartásával, és csodával határos erejével szépen épülget fel a műtétből és bár a kezelések nagyjából felénél járnak az igazán nehéz időszak még most következik…

„Lilike kezelésére egy kölni klinikán van lehetőség, ahol nagyon jó eredményekkel kezelik a daganatos betegeket, ezt a fajtát is, ami Lilinek van. Ez egy kemoterápiára épülő, kombinált vírus,- immun,- és hőterápia. Ez az összetett terápia Nobel-díjat is nyert. Ezzel visszaszorítható a daganat, tünetmentes lehet Lili.”

A kezelés viszont rengeteg pénz. 30 millió forintba kerül, hogy Lilikének esélye legyen felnőni, hogy megtapasztalhassa a felnőtté válás izgalmát és az élet adta csodákat, amiket boldog életében tapasztalhat még sok-sok éven át.

 

 





 

 

A szülők bíztak abban, hogy sikerül megoldást találni anélkül, hogy másoktól kérjenek segítséget. Most mégis összeszedték minden bátorságukat és a közösségi oldalon kértek segítségetLilike gyógyulásáért.

„Kedves barátok, ismerősök! A legtöbben nem ismeritek a történetünket, a kislányunk, Lili történetét. Nehéz erről írnom, de most meg kell tennem, mert segítséget szeretnék tőletek kérni.”

Az idő azonban nagyon sürgeti Lilikét és családját, hiszen az első kölni vizsgálatokra idén decemberben kerülne sor.

Ez egy immunológiai, onkológiai vizsgálat annak érdekében, hogy személyre szabottan, Lili betegségére célzottan tudja kapni a fent említett kezelés sorozatot, ami nagyjából egy évig fog tartani.

Aki tud és szeretné segíteni Lilike gyógyulását, az alábbi számlaszámon megteheti, illetve kísérje figyelemmel, hogy a kicsi lánynak milyen módon, milyen fórumokon lehet segíteni a továbbiakban.

 

 

 

 

 

Megjegyzés rovat: ADOMANY LILINEK
Vajda Mónika
Számlaszám: 10400140-83555157-53551022
IBAN: HU78 1040 0140 8355 5157 5355 1022

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?