Állat, Igaz történetek

Szeretett kutyáját akarta látni halála előtt a háborús veterán – megindító képeken az utolsó találkozás

A 69 éves férfi kénytelen volt megválni kedvencétől egészségi állapota miatt, de az utolsó kívánsága az volt, hogy még egyszer láthassa. A vágya pedig teljesült is a betegágya mellett.

 

 

 

 

 




Szeretett kutyájától akart elbúcsúzni halála előtt egy idős férfi, aki egészségi állapota miatt volt kénytelen megválni kedvencétől.

Az új-mexikói John Vincent három évig szolgált a tengerészgyalogságban, többek közt Vietnamban is harcolt. Idős korában évek óta egy kutya volt a leghűségesebb társa, ami akkor került hozzá, amikor a szomszédjában kiskutyák születtek.

„Ő volt a legkisebb, én pedig olyat szerettem volna, amit tudok vinni a motoromon. Az államon akkor csak egy foltnyi szőr volt. Neki pedig volt egy fehér foltja, ezért „folttestvérek” lettünk”

– mondta el a férfi, aki emiatt Patchnek, azaz Foltnak nevezte el a kis Yorkshire terriert.
Albuquerque Animal Welfare

Kutya és gazdája gyakran motoroztak együtt John Harley Davidsonján, Patch a saját motoros szemüvegével utazott. Amikor a férfi nyugdíjas lett, minden este hosszú sétákat tettek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vincent egészségi állapota azonban annyira leromlott, hogy múlt héten bekerült egy hospice házba, ahol ágyhoz van kötve. Emiatt sajnos Patch menhelyre került, gazdája azonban nem tudta elfelejteni őt.

Az utolsó kívánsága az volt, hogy még egyszer, utoljára láthassa kedvencét, ezt pedig a hospice központ teljesítette is.

„Megkérdeztem tőle, hogy van-e valami, ami sokat jelentene neki. Végül elég gyorsan összejött. Amikor emlékeztettem őt, hogy a kutyája idejön, megkérdezte, hogy ‘ez tényleg megtörténik?'” – mondta Amy Neal szociális dolgozó az Albuquerque Journalnak.

Albuquerque Animal Welfare

 

 

 

 

 

 

 

 

„Amikor megkaptuk ezt a kérést, rögtön azt mondtuk, hogy persze, mindent megteszünk, hogy megvalósuljon” – mondta el Danny Nevarez, az Albuquerque-i Állatmenhely vezetője.

Mint mondta, Patch csendes és nyugodt volt a hospice házba tartó úton, de amint meglátta a gazdáját, elkezdett sírni.

„Olyan volt, mintha tudta volna [ki ő], rögtön nyöszörögni kezdett. Mintha megérezte volna.”

A különleges és érzelmes találkozóra John Vincent betegágyánál került sor. Az állatmenhely több fotót is posztolt a megható pillanatokról.

Albuquerque Animal Welfare

„Olyan boldogok voltak, hogy láthatták egymást, és elköszönhettek egymástól. Megtiszteltetés volt, hogy teljesíthettük ennek a veterán katonának az utolsó kívánságát” – írták a Facebook-oldalon.

Azt is közölték, hogy Patchnek már találtak is egy új gazdát, hamarosan be is költözhet új otthonába.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?