Érdekes, Étel/Recept

Nem vicc: tengerimalacból készülő fagylalt az új őrület Ecuadorban

Akinek esetleg nem ízlene, az hamarosan kipróbálhatja a rák- vagy disznóízű fagyit is.

 

 

 

 




 

Még ha számunkra elsőre furcsának is hangzik, Dél-Amerikában egyáltalán nem számít megbotránkoztatónak a tengerimalac-hús. Peruban, Bolíviában és Ecuadorban is közkedvelt ételnek számít, hisz magas fehérjetartalommal rendelkezik, az azonban még ott sem túl hétköznapi, hogy valaki fagylaltot készítsen a kis rágcsálókból.

Az ötlet María del Carmen Pilapaña családjának találmánya, ők gondoltak először arra, hogy miért ne lehetne a területen már hosszú évszázadok óta fogyasztott húsból hűsítő desszertet készíteni? A család receptje szerint előbb pástétomot készítenek az állat húsából, majd tejszínt és tejet kevernek hozzá, hogy végül így lefagyaszthassák, és elkészüljön a tengerimalac-fagylalt.

 




 

Az AP News újságírója kipróbálta a helyi jellegzetességet, elmondása szerint csirkeízű, bár arra nem adott választ, hogy ez egy fagylalt esetében miért számít jó tulajdonságnak.

A Pilapaña család eleinte maga sem hitt az üzlet sikerességében, de olyannyira sikeres lett a tengerimalac-biznisz, hogy ma már kizárólag ebből élnek. Természetesen tervezik bővíteni a kínálatát, és senki se legyenek illúziói affelől, hogy puncsos vagy karamellás fagyival szúrják ki a vendégek szemét – már kísérleteznek a disznó-, a csirke- és a rákízű fagyival is.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?