Belföld

Vaskos összeget adományozott Mészáros Lőrinc Zente megmentésére

Összegyűlt a 700 millió forint az izomsorvadásban szenvedő kisfiú kezeléséhez. Az interneten széles körben ismertté vált Zente édesanyja az ATV-nek nyilatkozott arról, bíznak abban, hogy a fiú megkaphatja Magyarországon a kezelést. Az édesanya két embernek külön megköszönte az adományt.

 

 

 

 




Néhány hét alatt összegyűlt az izomsorvadásban szenvedő 1,5 éves kisfiú kezeléséhez szükséges 700 millió forint. Zente családja augusztus végén indította a gyűjtést. A kisfiú anyukája azt mondta: az utolsó 100 milliót egyetlen ember utalta át a számlájukra, aki nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljön a neve.

Az ATV műsorában arról beszélt, meg kellett jelölniük egy országot, melyik országban kezdik a terápiát. „Tájékoztatást kaptunk arról, hogy több európai országhoz hasonlóan van erre egyfajta mód, amikor egy egyszeri import-kérelemmel esetleg Magyarországon is megkaphassa Zente a kezelést, mi ezt választottuk” – mondta Zente anyukája. Ennek az elbírálása 30 napon belül fog megtörténni.

 

 

 

Ha megkapják az engedélyt, és az orvoscsapat is rábólint, akkor bízik benne, hogy Magyarországon megkaphatja a kezelést. Abban bíznak, hogy járóképes lesz Zente.

A 700 millió forint több tízezer utalásból jött össze. Rengeteg apró kis utalásból, és néhány nagyobb adományból tevődött össze. Időközben Zente édesanyja Facebook posztban fejezte ki háláját a támogatóknak, külön kiemelve Mészáros Lőrincet és Mága Zoltánt.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?