Film

19 látványos baki a kedvenc filmjeinkből, amik fölött elsiklottak a rendezők

Kedvenc hollywoodi filmjeink több millió dollárból, hatalmas, több száz fős stáb összehangolt munkájával készülnek, ám még ez a rengeteg pénz és ez a sok ember sem biztosítja be őket a bakik ellen. Persze ezek az apró-cseprő hibák nem feltétlenül jelentenek komoly botlást a filmek cselekményét illetően, mégis az ember azt hinné, hogy ezen a szinten már kiküszöbölik például az egyik jelenetben fiúból lánnyá változó gyermek, vagy az értelmetlen, véletlenszerűen egymás után írt cirill betűk problémáját. Annál is inkább, hiszen a szemfüles mozirajongók figyelmét semmi sem kerülheti el, így a most következő 19 látványos bakit is könnyedén lebuktatták.

 

 

 

1 A Volt egyszer egy Hollywood című filmben Brad Pitt karján egy Citizen karórát láthatunk, ami azonban csak 1972-ben jelent meg, miközben a film 1969-ben játszódik.

2 Hasonló hiba található az egyébként 1989-ben játszódó Stephen King-féle Az-ban is, ahol a gyógyszertár polcain modern csomagolású Nivea és Olay krémek láthatók.

3 A Deadpool második részében, amikor a főszereplő taxiba ül, egy indokolatlan virág jelenik meg a képernyő sarkában.


4 A Venom című filmben Dr. Dan először a jobb, majd a következő jelenetben már a bal kezében tartja a telefont.

5 A Legendás állatok és megfigyelésük című filmben a vámtiszt valamiért oldalra fordítva tartja az egyébként vertikális tájolású útlevelet.

6 A cselekmény szerint a Szemfényvesztők című film hősei egy fém raklapba rejtőznek, de ha jobban megnézzük rájöhetünk, hogy fizikailag sosem fértek volna bele. És az egyik (alsó kép) jelenetben egyébként látható is, hogy senki sincs a raklapban.

7 A Mentőexpedíció című filmben Mark Watney falra írt aláírása az egyik jelenetről a másikra teljesen másképp néz ki.
8 A Gettómilliomos című filmben szereplő Latika-nak az egyik jelenetben még a fülében, a következőben már az orrában van az ékszer.

9 Az Öngyilkos osztag című filmben Harley Quinn előbb két egymásmelletti rácsba kapaszkodik, a következő vágásnál azonban már van egyel távolabbi rácson van a keze.

10 A Kingsman – A titkos szolgálat című filmben a svéd hercegnő dokumentumaiban található képhez egyszerűen a saját filmjükből kivágott képkockát használták a rendezők.

11 Íme egy újabb anakronizmus: a Mielőtt meghaltam című film főszereplőjének a falán egy Lamborghini Aventador poszter lóg, ami csak 2011-ben jelent meg, miközben a film egyébként 1985-ben játszódik.

12 A John Wick 2-ben, amikor Winston az órájára néz azt látjuk, hogy 20-a van. Két nappal korábban azonban a telefon szerint még december elseje volt.

13 Az Ace Ventura 2-ben, amikor Jim Carrey betör Vincent Cadby házába, a férfi éppen sakkozik. A szereplők közti szóváltás után azonban a sakkfigurák hirtelen eltűnnek az asztalról.

14 Jason Statham headset-je a Meg – Az őscápa című filmben az egyik füléről a másik fülére vándorol a jelenetek között.

15 A Jurassic World 2 egyik jelenetében a képernyő azt mutatja, hogy az egyes cella van nyitva, a jelenetben valamiért mégis a kettes cella nyílik ki.

16 A 22 mérföld című film alkotói cseppet sem foglalkoztak a részletekkel: ezen a táblán például véletlenszerű cirill betűk láthatók, egyik sem értelmes szó.

 

 

 

 

 

17 A Csillagok háborúja 7-ben a főszereplő lány bal orcáján először lecsordul egy könnycsepp, majd eltűnik, majd újra ott van.

18 A Jumanji – Vár a dzsungel című filmben az idős férfi sála eltűnik, majd újra megjelenik.

19 Az Aquaman című film egyik jelenetében a kis Tamor-t hirtelen egy hosszú hajú lányra cserélték.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?