Életmód

17 ötletes trükk az internetezőktől, ami vészhelyzet esetén meglepően jól működik

A leggyakoribb háztartási problémák legtöbbször azonnali megoldást kívánnak még akkor is, ha esetenként nincs kéznél a probléma megoldásához szükséges eszköz. Aggodalomra azonban semmi ok: egy kis leleményességgel mindenre találhatunk alternatívát. Mi is szeretünk azonnal megoldást találni a leghétköznapibb problémáinkra, ezért szétnéztünk kicsit az online közösségekben, és összegyűjtöttünk néhány trükköt és praktikát, amit meglepően hatékonyan tudunk hasznosítani vészhelyzet esetén.

 

 

 

1 Ha nincs kéznél megfelelő méretű csavarkulcs, érmék segítségével a kívánt méretűre szabhatjuk a kulcsunk.

2 Az önzáró zacskóban lefagyasztott nedves szivacs vészhelyzet esetén meglepően jól képes helyettesíteni a jégzsákokat: nem olvad el, mint a jég és nem nedvesíti össze a hideg borogatni kívánt testrészünket.

3 Ha rögzítenünk kell egy plakátot a falra, de nem akarjuk szögekkel szétszurkálni a falat, akkor ragasszunk fel négy gémkapcsot a falra, majd egy mágnesek segítségével tapasszuk hozzájuk a plakátot.


4 Használjunk különböző színű szilikon szivacsokat a fülhallgatókon, hogy könnyen beazonosítható legyen, melyik-melyik fülünkbe való.

5 Ha tengerpartra vagy strandra megyünk, akkor tegyük a pénzünk egy részét borítékba, majd csomagoljuk be egy egészségügyi betét csomagolásába. Így vészhelyzet esetén is lesz nálunk pénz, ha esetleg kirabolnak.

6 Ha a laptop képernyőjének mechanikája elenged, egy hátuljára ragasztott képkeret segítségével meglepően hatékonyan használhatjuk vészhelyzet esetén.7 Egy hibajavító ecset segítségével jól láthatóvá tehetjük az apró, préselt feliratokat a szerszámainkon. Csak fessük össze a felületet, majd egy ruhadarabbal töröljük le óvatosan a felszínét: így festék csak a számok és feliratok helyén marad majd.

8 Nem árt, ha tudjuk, hogy a legtöbb elektromos tűzhely főzőlapja felemelhető, ezzel megkönnyítve a takarításukat.

9 Ragasszunk néhány mágnest a fúrógépre, így a csavarok mindig kéznél lesznek majd.

10 Ha a falra szeretnénk fúrni egy elemet, ahol fontos a pontos fúrás, akkor egy ragasztószalag segítségével előbb jelöljük be a lyukak pontos helyét, majd a falra ragasztva fúrjuk ki azokat.

11 A nagy szemeteszsákok segítségével helytakarékosan tárolhatjuk a szekrényben lógó ruhákat – ami különösen költözésnél például nagyon jól tud jönni.

12 A kenyérpirító elromlott, de ropogós kenyeret szeretnél? Csak fordíts fel egy fém szűrőt és tedd a tűzhely fölé!


13 A mennyezet fúrásakor tegyünk egy fél műanyag poharat a fúrószárra, így a por nem fog szétszóródni a lakásban és nem repül bele a szemünkbe.

14 Ha kanállal eszed a görögdinnyét, és ezt a trükköt használod, akkor nincs szükség többé külön tálra a magoknak.

 

 

 

 

 

 

 

15 Nincs kéznél klopfoló, de ki kéne lapítani a húst? Kalapács és villa segítségével remek alternatívát kaphatunk.

16 Nagyszerű megoldás ez arra, hogy megnézzük, miként lehet a leginkább praktikus módon átrendezni a bútorokat a szobánkban.

17 Nem fogod elhinni, de ez a trükk tényleg működik. Igaz, valószínűleg nem bírja majd sokáig, de vészhelyzet esetén addig egészen biztosan kitart, amíg nem veszünk magunknak új elemeket.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?