Film

21 lényeges részlet a kedvenc filmjeinkből, amik felett mindannyian átsiklottunk korábban

A tapasztalt mozinézők valószínűleg észrevették, hogy a filmek tempója alaposan felgyorsult az utóbbi évtizedekben. Napjainkban egy átlagos film körülbelül 3000 jelenetből áll, melyek 2-10 másodpercenként váltakoznak. Ez abból a szempontból mindenképpen jó, hogy ez a rengeteg jelenet több ezer lehetőséget teremt a filmrendezőknek arra, hogy különféle easter egg-eket (meglepetéseket) csempésszenek bele a filmekbe, melyek felett a mozinézők 99,9%-a biztos, hogy átsiklik első alkalommal. Mi most felkutattuk azt a 0,1%-ot, akiknek sikerült észrevenniük azokat a filmekben elrejtett apró, de lényeges meglepetéseket, amik felett mindenki más elsiklott. Hogy hogy csinálták…azt igazság szerint mi magunk sem értjük (talán 100-szor nézték meg ugyanazt a filmet), de izgalmas felfedezéseiket csokorba szedtük és elhoztuk nektek, hogy mindenki pótolhassa azt, amiről lemaradt.

 

 

 

1 A Jim Carrey-féle Truman Showban a színész D-vitamint eszik a reggeli mellé.

Normális esetben ezt az emberek a napfény által szívják magukba, de Truman sosem láthatta a napot, hiszen egy filmstúdióban éli az életét. Ez előre vetíti a film végkifejletét.

2 A 2009-es animációs horror filmben, a Coraline és a titkos ajtóban Mr. Bobinsky egy csernobili emlékmedált visel.

A csernobili atomkatasztrófa alkalmából kibocsájtott szovjet hős medálon az áll, hogy a „takarításban részt vett munkájáért”.

3 Kiderült, hogy a kutyát, amit John Wick az első film végén örökbe fogad, épp tervezték elaltatni. John tehát megmentette őt a haláltól.4 A Toy Story 3. részében Buzz Lightyear-be tett elemeket ugyanaz a BNL gyártja, ami a robotokat a Wall-E című animációs filmben.
5 A Bébi úr című animációs filmben Tim pólójának a száma 01-ről 02-re változik a kistestvére születése után. Ennek célja, hogy egyértelműsítse a nézőkben, hogy már nem ő a legfontosabb a szüleinek.
6 A Titanic című film azon jelenete, amiben Jack elsétál a fedélzeten a két férfi mellett, akik a „Peonza” nevű játékkal játszó kisfiú figyelik, egy valóban létező fotón alapul.
7 Az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című filmben Howard Stark azzal viccelődik, hogy Hydra nem támadna meg egy zsebkéssel. A film vége felé a Hydra ügynökök épp ezt csinálják.


8 A Shazam! című filmben a visszamlékezős jeleneteknél ugyanazt az emléket különböző időjárása viszonyok mellett, különböző részletekkel forgatták – ezzel bemutatva az aktuális személy érzelmi állapotát.
9 Linda Hamiltonnak van egy ikertestvére, akit Leslie-nek hívnak. Ő segített neki a Sarah Connor és a T-1000 modell közötti verekedős jeleneteknél a Terminátor 2. – Az ítélet napja című filmben.
10  A hobbit: Az öt sereg csatája című film stáblistájánál Martin Freeman kezében egy makk látható. Ezt a képet a színész azon fotója ihlette, amin a saját Lego-figuráját tartja a kezében.

11 A Szörnyek az űrlények ellen című filmben W.R. Monger tábornoknak van egy jelvény a ruháján, amin Shrek arca látható.
12 Miután az Éjszaka a múzeumban második részében Kamonrá kimondja, hogy egy szempillantás alatt megölheti a barátait, nem pislog többet a film hátralévő részében.
13 A Hihetetlen család című mesefilmben Mr. Irdatlannak van egy befőttes üveg az asztalán, amiben a mellkasáról visszapattant golyókat tárolja.
14 A 22 Jump Street című filmben Jeno karján egy sebhely van, amit akkor szerzett, amikor az előző részben, a 21 Jump Street-ben megmentette Schmidt életét és őt lőtték meg helyette.
15 A ruha, amiben Stan Lee-t láthatjuk a Bosszúállók: Végjáték című filmben alakított cameoszerepben, valójában az ő valódi, 70-es évekbeli külsején alapszik.
16 A Pókember: Irány a Pókverzum! című animációs filmben, amikor Miles Morales megrázza Peter B. Parker-t, akkor a karakter idegrendszerét látjuk kiemelve, bár ilyen jelenteknél általában a csontvázat szoktuk látni. Ez a megoldás azonban tudományos szempontból valósághűbb.
17 A Thor: Ragnarök című filmben Hela azonnal felismeri, hogy a Végtelen kesztyű hamisítvány. Thanos a másik kezén hordja, ami egyértelművé teszi a csalást a figyelmes nézők számára.
18 Amikor A nő című filmben Theodore a mesterséges intelligenciával randizik, egy gémkapoccsal rögzíti az ingje mellzsebét, hogy Samantha minden láthasson.

 

 

 

 

 

 

19 A Star Wars I. részében, a Baljós árnyak című epizódban Palpatine a saját erkélyén találkozik Darth Maul-lal, mint Sidious nagyúr.
20 A tudósok a Zsivány Egyes című filmben olyan ruhát viselnek, aminek a logója úgy néz ki, mint ahogy a Halálcsillag bolygópusztító fegyvere, tüzelés közben.
21 A Ryan közlegény megmentése című filmben az orvost a kulacsán keresztül lövik lábon.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?