Életmód

9 rendkívül kemény munkahely, amelyek láttán átértékeled majd a sajátod

Ha úgy gondolod, hogy rossz a munkahelyed és keveset fizetnek, akkor mostani összeállításunk biztosan megváltoztatja majd a véleményedet. Persze, itthon is vannak olyan munkák, melyet nem szívesen végeznek el, és valóban keveset fizet; de a most következő példáink is bizonyítják, hogy lehetne sokkal rosszabb is.

 

 

 

 

Aknatető gyártás, New York – évente kb. 2750 darab aknatetőt gyártanak le, miközben az egyetlen biztonsági eszközük a szemüvegek. Az olvadó fém hőfoka 1200 és 1400 Celsius körül mozog.

Kén bányászat, Indonézia – a 2500 méter tengerszint feletti magasságban található Kawah Ijen vulkán körül található a kén mező. 0-24 órában folyik a munka, a két kezükkel bányásznak. A munkások napi keresete nem haladja meg az 1500 HUF-t.

Csatorna tisztító, India – Napi 12 órában dolgoznak, különböző fém kaparókkal és csákányokkal tisztítják a csatornákat. Vagyis jóformán kétkezi munkát végeznek, napi /- 1500 forintért.

Dezodor tesztelő.. – Bizony, ilyen is van. Dezodorokat és illatosítókat tesztelnek, naponta többször, feljegyezve, hogy mi és meddig bírta megtartani az illatot.

Gyémánt bányászat, Sierra Leone – Évente kb. 95 milliárd forint értékben dolgoznak fel és exportálnak ki gyémántokat, csak ebből az összegből a munkások szinte semmit sem látnak..

Sóbányák, Etiópia – A Danakil vidéken dolgozók, vagyis az Afarok híresek a rendkívüli hőtoleranciáról, de a napi átlagos 50 Celsius azért őket is megviseli.. Mégis sót bányásznak, főleg a sivatagok közepén.

 

 

 

 

 

 

Elektromérnökök és a magas helyeken történő karbantartás

Bűntény helyszín takarító – Ahol vért kell eltakarítani a padlóról, falakról ágyakról vagy esetleg a hullát is be kell csomagolni és elszállítani, oda bizony gyomor kell. Sokszor ront a helyzeten, hogy akár napokba is beletelhet, míg megtalálják a helyszínt, így a szagok sem virágillatra emlékeztetnek.

Szúnyog tesztelő – Bizony, jól látod, szúnyog tesztelő. A malária ellen harcoló tudósok egyik módszere, hogy akár a saját életüket is veszélyeztetik, magukat “csaliként” felhasználva; tesztelve az újabb és újabb módszereket a betegség legyőzésére.

Csak egy átlagos nap a sarkvidéken

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?