Belföld, Hírek

Villámlás, jégeső, zivatarok törhetik meg a tomboló kánikulát szombaton

Figyelmeztetést adtak ki a fél országra.

 

 

 

 




Folytatódik a hőség, igazi strandidő várható.

Közben pedig zivatarok lehetnek több megyében is, villámokkal kísérve.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat emiatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A térképet erre a linkre kattintva láthatjátok.

Az előrejelzésben azt írták, hogy szombaton a középhőmérséklet 25 fok felett lesz, a zivatarokat pedig átmeneti szélerősödés, intenzív eső esetleg kisebb jégeső kísérheti.

Az OMSZ figyelmeztetésében az áll: „Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!”

 

 

 

 

 

 

Vasárnap derült, gyengén felhős, napos időre lesz. Eső nem valószínű. A délkeleti, déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között valószínű.

Hétfőn kezdetben mindenütt napos lesz az idő, délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik, majd nyugaton a szél északira fordul, megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

Keddtől várható lehűlés, majd több hullámban érkezik a hűvösebb idő a Köpönyeg előrejelzése szerint. Azt írják, hogy szerdán csökken a felhőzet, kisüt a nap és a légmozgás is mérséklődik, 25 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, záporeső. Az ÉNy-i szél fokozatosan ismét megerősödik. Tovább csökken a hőmérséklet, 20 és 26 közötti maximumra számíthatsz.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?