Film

10 népszerű epikus film, amely elferdítette a történelmet

A filmes bakik nagyon gyakori és ismétlődő dolgok. Van még egy speciális éves filmes minősítés is, amely felsorolja azokat a filmeket, amelyekben a legtöbb hiba van. 2018-ban a Jurassic World: Bukott birodalom vezette a listát. De amikor a történelmi eseményeket elferdítő hibákról van szó, ez már nem vicces dolog. Különösen, ha ugyanazok a rendezők több filmjükben követnek el hibákat.

 

 

 

10 híres filmre emlékeztünk, ahol az alkotók elkövettek néhány kisebb és komoly hibát is. Lehetséges, hogy még akkor se vetted észre, ha már többször láttad ezeket a filmeket.
10. Trója

A Trójában bátor lovasok láthatók. A trójai háború azonban a Kr. e. 13. században zajlott és az ókori görögök csak a Kr. e. 6. században kezdtek el lovagolni, azt megelőzően csak szekereket használtak.

9. Robin Hood

A filmben Robin Hood zavaros, sőt mitikus személy, ezért ezt nem fogjuk megvitatni. De Ridley Scott filmjében van néhány pontatlanság a valódi történelmi személyekkel kapcsolatban:

– A filmben I. (Oroszlánszívű) Richárd egy nyíltól hal meg a vár támadásakor. Valójában I. Richárd egy várostrom alatt sebesült meg. De a fertőzés miatt 10 nappal később halt meg.

– János megkoronázásának és a Magna Carta aláírásának napja között 16 év volt. A filmben ez az időtartam egyáltalán nem jelenik meg.




8. Apollo 13

Az Apolló 13-ban, 4 perces csend után Thomas Ken Mattingly dolgozott a hajóval való kapcsolat kialakításán. Igaz, hogy ezt az űrhajóst csak néhány nappal a küldetés előtt kizárták a hajószemélyzetből, mert azt hitték, hogy kanyaróval fertőzött. És igaz, hogy hatalmas hozzájárulást tett a mentési misszióhoz, mert tökéletesen ismerte a hajót. De Joseph P. Kerwin volt az, aki ténylegesen kapcsolatot létesített a hajóval.

7. Az utolsó szamuráj

Az utolsó szamurájban, ami egy olyan történet, amely 1876-ban kezdődik, közelről láthatók az Egyesült Államok zászlói. Az 1867-től 1877-ig terjedő időszakban valóban 37 csillag volt az amerikai zászlón. De a film más jeleneteiben vannak olyan zászlók is, amelyeken több csillag van, ami az USA későbbi időszakára igaz (de legkorábban 1890-ben).

6. Nagy Sándor, a hódító

A Nagy Sándor, a hódítóban, a nagy katonai vezető ellensége és a perzsák hadvezére, III. Dárius vonzó fiatalemberként jelenik meg. A felvételi folyamat során az alkotók nem használtak semmilyen különleges öregítő sminket a 36 éves Raz Degan számára. De valójában a kitalált III. Dárius 50 éves volt az események bekövetkezésekor.

5. Django elszabadul

A Django elszabadul 1859-ben játszódik. A főszereplő többször is stílusos napszemüveget viselve tűnik fel a filmben. A napszemüvegek tömeggyártása azonban csak 1929-ben kezdődött el.

 

 

 

 

 

 

4. Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag

Az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag a népszerű film franchise harmadik része a híres régészről. Az egész film alatt a náci katonák medálokat és más második világháborús jelképeket viselnek, annak ellenére, hogy a film 1939-ben játszódik.

3. Mennyei királyság

A Mennyei királyság a III. keresztes hadjárat előtti eseményeken alapul. A cselekmény szerint a főszereplő, Balian csak egy kovács volt. De valójában Balian egy nemesi családból származik, és az apja lovag volt. Valójában Balian már több mint 40 éves volt a film eseményei idején. De Ridley Scott nem használt különleges sminket a 28 éves Orlando Bloom számára.

2. Vágta

A film az Egyesült Államokban (az 1930-as évek elején) a Nagy gazdasági világválság idején játszódik, amikor néhány ember annyira kétségbeesett volt, hogy pénzt keressen, hogy a legutolsó fillérjeikkel lóversenyeken fogadtak. A filmekben láthatod a zsokék különleges sisakjait a pántokkal, amelyek egy kicsit biztonságosabbá teszik a lovaglást. De abban az időben nem volt ilyen pánt ezeken a sisakokon.

1. Halálsoron

A Halálsoron című filmet 1935-ben Louisiana-ban forgatták. Abban az időben a foglyokat felakasztották, nem pedig villamosszékbe ültették. Az villamosszék csak 1941-től lett a foglyok kivégzésének módja.

Mi a hozzáállásod az olyan helyzetekhez, ahol a rendezők elferdítik a történelmi tényeket?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?