Érdekes

Már az érintése is halálos lehet annak a régi markolónak, amire Csernobilban bukkantak

A sugárzásmérő által jelzett adat olyan gyorsan emelkedett, hogy lefényképezni is alig lehetett a számláló állását.

 

 

 

 
Daily Mirror bukkant a hírre, miszerint Csernobilban egy olyan erősen sugárzó markolókanálra bukkantak, ami egy érintéssel megölheti azt, aki hozzáér.

Rob Maxwelll, a sugárzászakértő a lapnak azt mondja, hogy a felrobbant reaktor utáni munkálatok során használták a terület megtisztítására, ezért mérhető ennyire magas sugárzás még ma is a környékén.

“Komolyan, erőteljesen halálos” – fogalmaz a szakember, hozzátéve: “A zónában sok dolog van, amely megölhet, ha hosszabb időn át vagyunk a közelében – ez az eszköz is nagyon veszélyes.”
“Nem volt könnyű leolvasni az értékeket, mert a számláló olyan gyorsan emelkedett, és fotót is alig tudtam készíteni, mert amikor egy fényképet előttem, többnyire épp a számjegyek között voltam, így mindig elmosódott képernyő lett az eredmény” – folytatta a szakember.

Az egészben az a legjobb, hogy mi magyarok ezt a történetet már egy ideje ismerjük. Korábban ugyanis egy magyar csoport is járt a helyszínen, az ő videójukban a 31. percnél látható, ahogy a mérőműszer kiakad a markolókanál közelében.

 

 
 


 

 

 

forrás

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?