Érdekes

360 millió forintot nyert egy 15 éves srác a videojátékkal, amitől az anyja folyamatosan el akarta tiltani

A tinédzser fiú egy házat és kocsit is szeretne venni édesanyjának a Fortnite-on szerzett pénzből.

 

 

 

 

A 15 éves essexi Jaden hosszú ideje kétségbeesésbe kergette édesanyját, aki már nem bírta nézni, hogy a kamaszfiú órákon át csak a képernyőt bámulja és különböző számítógépes játékokat játszik. Egyszer már kidobta az Xboxát és összetörte a fejhallgatóját is. Végül mégis a gyereknek lett igaza: 900 ezer fontot (306 millió forintot) nyert az első Fortnite világkupán – írta a Daily Mail.

A Fortnite ingyenes on-line játékot, ahol a versenyzők azért küzdenek, hogy utolsónak maradjanak egy digitális szigeten, két évvel ezelőtt indították el, jelenleg legalább 250 millióan játsszák világszerte. Jaden második helyezett lett párosban egy holland fiúval, így ketten osztoznak a 2,25 millió dolláros díjon, amely fontba átszámítva kb. 1,8 milliót ér.

A fiú rögtön kamatoztatta is sikerét: évi 50 ezer fontos szerződést írt alá a világ egyik legnagyobb on-line játékos csapatával, a Lazarusszal. Mint Jaden a londoni lapnak elmondta, jelenleg 10. osztályba jár, de lehet, hogy kimarad az iskolából. Mindenekelőtt egy házat akar venni, néhány Gucci-cipőt, és valami komolyabb kocsit az édesanyjának, hiszen nem járja, hogy egy kis Fiat 500-assal furikázik.



 

 




 

 

 

„Anya és én sokat hadakoztunk. Ő nem értette, hogy ez az egész hogyan működik, azt hitte, hogy a napi nyolc óra, amit a szobámban töltök, csak időpocsékolás. Most bebizonyítottam neki, hogy tudok valamit” – mondta boldogan Jaden.

Az ő példája minden bizonnyal ragadós lesz több millió fiatalnak, hogy igazolják játékszenvedélyüket. És erősíti majd azokat az aggodalmakat, amelyek a technológiai függőség terjedéséről szólnak. Ráadásul az olyan játékok, mint a Fortnite ugyan ingyenesek induláskor, de a menet közbeni extrákért már fizetni kell.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavaly vette fel a mentális zavarok közé az on-line játékfüggőséget. A játékszenvedély a szakemberek szerint akkor válik mentális zavarrá, ha hatással lesz a személyiségre, a családi kapcsolatokra, a szocializálódásra, a tanulásra és ez az állapot legalább egy évig tart.

Egy 2000 szülő bevonásával készült felmérés szerint 50%-uk fél attól, hogy gyermekeik játékfüggők lesznek. Nem ritka, hogy 11-13 évesek napi két és fél órát játszanak iskolai napokon, hétvégén pedig akár hat órát is. A Fortnite különösen aggasztja a szülőket a játékban megnyilvánuló erőszak miatt.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?