Autó

Rommá büntethetik a magyar autósokat Horvátországban

A jövőben az eddigieknél súlyosabb szankciókra számíthatnak azok, akik megszegik a közlekedési szabályokat Horvátországban.

 

 

 

 

A horvát parlament szigorúbb rendelkezéseket fogadott el a nagyobb kockázatú közlekedési szabályszegések elkövetése esetén.

A kiemelt, legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő cselekmények esetében az eddigi 10 000 kuna (440 ezer forint) bírságot az igencsak tetemes 20 000 kunára (880 ezer forint), míg a korábbi 5000 kuna (220 ezer forint) bírságot 15 000 kunára (660 ezer forint) emelték.

 

 

 

 

A legmagasabb összegű bírságok olyan közlekedési szabályszegésekre vonatkoznak, mint például az autópályán menetiránnyal szemben való közlekedés, a megengedett sebesség túllépése legalább 50 km/h-val, a tilos jelzésen való áthaladás, az ittas vagy kábítószer hatása alatti vezetés (amennyiben a cselekmény során más eredmény – például veszélyhelyzet, közúti baleset – nem következik be), továbbá az alkoholos és kábítószeres vizsgálat megtagadása.

Ugyancsak kiemelt bírságra számíthat az, akinek jogosítványát felfüggesztették, vagy visszavonták, és ennek ellenére vezetői engedélyhez kötött járművet vezet.

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?