Autó

Rommá büntethetik a magyar autósokat Horvátországban

A jövőben az eddigieknél súlyosabb szankciókra számíthatnak azok, akik megszegik a közlekedési szabályokat Horvátországban.

 

 

 

 

A horvát parlament szigorúbb rendelkezéseket fogadott el a nagyobb kockázatú közlekedési szabályszegések elkövetése esetén.

A kiemelt, legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő cselekmények esetében az eddigi 10 000 kuna (440 ezer forint) bírságot az igencsak tetemes 20 000 kunára (880 ezer forint), míg a korábbi 5000 kuna (220 ezer forint) bírságot 15 000 kunára (660 ezer forint) emelték.

 

 

 

 

A legmagasabb összegű bírságok olyan közlekedési szabályszegésekre vonatkoznak, mint például az autópályán menetiránnyal szemben való közlekedés, a megengedett sebesség túllépése legalább 50 km/h-val, a tilos jelzésen való áthaladás, az ittas vagy kábítószer hatása alatti vezetés (amennyiben a cselekmény során más eredmény – például veszélyhelyzet, közúti baleset – nem következik be), továbbá az alkoholos és kábítószeres vizsgálat megtagadása.

Ugyancsak kiemelt bírságra számíthat az, akinek jogosítványát felfüggesztették, vagy visszavonták, és ennek ellenére vezetői engedélyhez kötött járművet vezet.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?