Életmód, Érdekes

13 botrányosan drága luxusholmi, amit csak a leggazdagabbak engedhetnek meg maguknak

Mindig is voltak, vannak, és lesznek is olyan emberek, akik mindenből a legdrágább és legexkluzívabb változatot vásárolják meg még akkor is, ha közben az adott termék árának töredékéért is hozzájuthatnának egy hasonló kvalitással bíró alternatívához. Márpedig ha luxusról és rongyrázásról van szó, akkor biztos, hogy kategóriájukban az alábbi termékek az abszolút csúcstartók, legalábbis ami az árak színvonalát illeti.

 

 

 

1 Gyémánt cumi

Fehéraranyból készült, 280 apró gyémánttal díszített cumi, mely a mai napig legdrágábbnak számít a világon.

2 Gyémánttal díszített arany-iPhone

Igazi VIP telefon, melyet csak a leggazdagabbak engedhetnek meg maguknak. Kizárólag rendelésre készülnek, borításához pedig aranyat vagy platinát használnak, míg díszítésként gyémántokkal teszik még kívánatosabbá. Az ára körülbelül 14 milliárd forint, ám ez nagyban függ attól, hogy mennyi- és milyen anyagokkal szeretnénk díszíteni a készüléket.

3 Arannyal és drágakövekkel díszített luxuságy

Stuart Hughes által tervezett, teljes egészében kézzel készült ágy, mely a legjobb kőris, gesztenye és cseresznyefák felhasználásával készült. Összesen 107 kg arany borítja, de jutott rá bőven gyémántból, zafírból és egyéb drágakövekből is.


4 Louis Vuitton óvszer

Irakli Kizir által tervezett speciális óvszer, mely a mai napig a legdrágább a világon. Egyetlen egy darab ilyen kondom átszámítva körülbelül 20 ezer forintba kerül.

5 Swarovski kristályokkal díszített porszívó

Az Electrolux cég Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült porszívója, mely hivatalosan a legdrágább porszívó a világon. Összesen 3730 Swarovski kristályt használtak fel a díszítéséhez. Nehéz elképzelni, hogy valaha-valaki valóban takarítani fog egy ilyennel.

6 Gyémántokkal díszített 24 karátos aranykerékpár

A kerékpár külsejét 24 karátos arany, míg ülését lágy velúr borítja, ha pedig ez nem lenne elég, a kerékpárt itt-ott gyémánt kövekkel tették még exkluzívabbá. Ez nem az a kerékpár, amit szívesen az udvaron hagyunk éjszakára.

7 Aligátorbőr esernyő

A Billionaire Couture divatcég egyik speciális terméke, melynek atyja az olasz milliomos Flavio Briatore és Angelo Galasso.

8 Elektromos kerekekkel felszerelt luxusbőrönd

Olyan változatos alapanyagok felhasználásával készült, mint a lószőr, az ébenfa, a magnézium, az alumínium, a titán, a szénszál és a bőr.

9 Aranycipőfűző

Az ár magában foglalja az speciális kiszállítást, melynek keretén belül a cég egyik alkalmazottja maga viszi házhoz és adja át személyesen a vásárolt terméket.

 

 

 

 

 

10 A világ legdrágább hússal töltött tésztája (pelmenyi)

Ezt az ételt kizárólag a new yorki Golden Gates étteremben készítik, és 16 ilyen apró töltött tésztáért mintegy 1,3 millió forintot kell otthagynunk távozáskor. Elképesztő árának oka, hogy a töltelék elkészítéséhez különleges mélytengeri halakat használnak fel.

11. 5 darab csipsz (15 ezer forint)

A világ legdrágább csipszét kétségkívül a svéd St. Eriks sörfőző cég gyártja. Az ár nem véletlen: a kézzel termesztett burgonyát speciális, szarvasgombás fűszerrel ízesítik.

12. 3 darab arany kockacukor (32 ezer forint)

24 karátos ehető arany, hogy még finomabb lehessen a reggeli kávénk. Megér valakinek ennyit a reggeli frissesség?!

13 Bevásárlószatyor

Ki gondolta volna, hogy a klasszikus IKEA szatyrok egyszer divatikonná növik majd ki magukat!? Pedig ez is megtörtént, a Balenciaga cég ugyanis elképesztően irreális áron dobta a piacra az IKEA-s bevásárlószatyrok szinte tökéletes mását.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?