Autó, Külföld

Rendőrségi telepen várja a jobb sorsot ez a Ferrari

Viccesen alacsony kikiáltási áron, fémhulladéknak tekintik ezt a Ferrarit, mely egy kínai rendőrségi telepen áll.

 

 

 

Hihetetlen, de nagyjából 72 ezer forintnak megfelelő összeg lesz a kikiáltási ára ennek a piros Ferrari 599 GTB-nek egy aukción. Az autót a kínai rendőrség telepén rohasztják egy ideje, és mostanra megérett arra, hogy új gazdát találjanak neki. Mivel az autó nem szerepel a nyilvántartásban, így nem használható. Ezért aztán úgy gondolták, hogy fémhulladéknak becsületetik fel, így jött ki 100 ezer forint körüli összeg, amiből engedett a rendőrség.

Nincs látványos sérülés az autón, de a rendőrség azt állítja, hogy egy balesetben volt részes. Ekkor derült ki róla, hogy nincs regisztrálva és persze biztosítás sincs az autón, ezért lefoglalták. Azóta áll a kínai Tungkuan városának rendőrségi telepén. Nem ritka egyébként arrafelé az ilyesmi, hiszen ezekre az autókra hatalmas adóterheket rónak, így még azok sem szeretik ezeket megfizetni, akik könnyedén megvesznek egy Ferrarit.

 

 

 

 

 

 

 

2006-ban kezdődött meg a Ferrari 599 GTB gyártása, mely tulajdonképp a csúcsmodell volt akkoriban. A kétüléses sportautóban 5999 köbcentis V12-es motor dolgozik, mely 612 lóerős teljesítményét 7600-as fordulaton adja le, mellé 5600-tól 608 Nm nyomatéka van. A tizenkét hengeres motor 8400-ig forog. 330 km/óra a végsebessége és 3,2 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra az 1,8 tonnás Ferrari. És így néz ki, ha nem poros, csak simán piros:

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?