Életmód

20 gésa-titok, ami segít a nőknek, hogy vonzóbbnak tűnjenek a férfiak szemében

A gésák a 17. század kurtizánjaiból alakultak ki, tökéletességig fejlesztve a szórakoztatás művészetét. A fiatal nők kezdetben kényszerből, később kizárólag szabad akaratukból kerültek be a gésaközösségekbe, ahol hosszú tanulóéveket töltöttek azzal, hogy megfeleljenek a velük szemben támasztott követelményeknek. A gésák neve így szinte egybeforrt a nőiességgel, ám az általuk elsajátított praktikák nagy része szigorúan titkos, és csak a tanárok adhatják tovább diákjaiknak. Akadnak azonban olyan gésa titkok, melyek szélesebb körben is ismertek, cikkünkben most ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat, melyet közül néhányat akár a mindennapokban is sikerrel alkalmazhatnak a hölgyek.

 

 

 

1 Beszéd

A gésák beszéde világos és egyértelmű, a lányok szókincse pedig igen gazdag. Hangjuk megnyugtató és bársonyos, ami nem meglepő, hiszen éveken át tökéletesítik beszédstílusukat. Íme néhány tipp, amivel akár rövid idő alatt is látványos eredményt érhetünk el.

  • Vegyük fel a hangunkat egy hangrögzítővel, majd kísérletezzünk az intonációval. A beszédnek simának és nyugtatónak kell lennie.
  • Szabaduljunk meg minden káromkodástól és szükségtelen töltelékszavaktól.
  • Mindig gondoljuk végig, hogy mit akarunk mondani, ezzel garantálható, hogy kevesebb legyen az ismétlődő szó és a szünet a mondanivalónkban.
2 Kezek

A gésa kezei mindig láthatók és a figyelem középpontjában vannak, ezért az egyik fő „munkaeszközük”. Fontos, hogy ápolt legyen a kezük és képesek legyenek megfelelően használni függetlenül attól, hogy milyen váratlan helyzetbe kerülnek.

  • Fontos, hogy mindig maradjunk elegánsak. Például, ha valamit át kell adnunk az asztal fölött, akkor a könyökeink maradjanak szorosan a testünk mellett.
  • A körmöket mindig tisztán kell tartani és gondozni. Ne féljünk több időt tölteni a fürdőben, bátran használjunk maszkokat és kézkrémeket – ezeket akár kombinálhatjuk például a kedvenc sorozatunk egy-egy epizódjának megnézésével is.


3 Testtartás és járás

A gésák járási stílusa kezdettől fogva különleges volt- oly módon lépkedtek előre, hogy a magas szandállal egy nyolcas figurát rajzoltak a talajon. Bár ennek az európai kultúrában aligha vesszük hasznát, azért van néhány dolog, ami a hasznunkra lehet a testtartást és a járást illetően.

  • Tartsuk egyenesen a fejünket – mindig nézzünk egyenesen előre és ne a lábunk elé.
  • Aludjunk minél keményebb matracon és a hátunkon – ettől a vállaink nem lesznek görnyedtek.
  • A gésák vastag övet hordanak a derekukon, ez szintén segíti őket a helyes testtartás elérésében.
  • Soha ne kapkodjunk. Főleg nem akkor, amikor belépünk egy szobába. Ne feledjük, hogy gésák egyik fő erőssége az elegancia.
  • Na támaszkodjunk falaknak vagy korlátoknak, próbáljunk meg egyenesen állni.
4 Tudás és tudatosság

A gésák mindig is különösen jók voltak abban, hogy gyorsan megtalálják a közös hangot az emberekkel. Ennek titka, hogy előzetesen mindig betanulták a vendégükkel kapcsolatos információkat.

Ma ez talán még könnyebb, mint a kurtizán gésák idejében: ha például randizni megyünk valakivel, előzetesen próbáljuk őt megkeresni a közösségi oldalakon, nézzük meg mit szeret, mi érdekli őt – ez nagy segítségünkre lehet a kapcsolatépítésben és a „közös nevező” megtalálásában.

5 Testbeszéd

A gésák mindig is kiválóak voltak a testbeszédben, így néha akár szavak nélkül egyértelmű utalásokat tudtak tenni beszélgetőpartnerüknek.

  • Próbáljunk meg mindig nyugodtak lenni. Ehhez fontos, hogy az orrunkon lélegezzünk, és minden belégzés után várjunk 4-5 másodpercet, mielőtt kifújjuk a levegőt. Ez segít megnyugodni, és határozottnak tűnni.
  • Minden mozdulatnak simának, pontosnak és magabiztosnak kell lennie. Ha hosszú ujjú póló van rajtunk, akkor próbáljunk olykor-olykor addig nyújtózni a kezeinkkel, míg a csuklónk elő nem villan a ruhadarab alól. Ezt rendkívül vonzónak tartják a férfiak.
  • Ne tegyük keresztbe a lábainkat és ne üljünk terpeszben. Tartsuk zárva őket szorosan, magabiztosan.
  • Az enyhe hunyorítás nagy segítségünkre lehet abban, hogy még sejtelmesebbnek, még titokzatosabbnak és csábítóbbnak tűnjünk.
  • Ahhoz, hogy a tekintetünk még inkább tüzes és megragadó legyen, a következő gyakorlatokat végezhetjük: minden reggel mozgassuk át kicsit (forgassuk) a szemeinket, miközben hosszabb-rövidebb időre becsukjuk. Ez a kora reggeli ébredésben is nagy hasznunkra válhat, nem mellesleg pedig a modellek is ilyen gyakorlatokkal melegítenek be felvétel előtt.
  • Egy másik gyakorlat, ami segít, hogy gyorsan tudjunk koncentrálni: csukjuk be a szemünket és egyenes helyzetből engedjük le a fejünket. Ezután lassan emeljük fel, miközben nagy levegőt veszünk. Nyissuk ki a szemünket. Ismételjük, ám amikor legközelebb felemeljük a fejünket, már tartsuk bent néhány másodpercig a levegőt, miközben a középső és gyűrűs ujjunkkal a homlokunk középső részét masszírozzuk – a fenti képen látható módon.
6 Néhány titok a személyes gondoskodásról

Bár kismillió kozmetikum létezik a bőr, a haj és a körmök egészségesen tartása végett, a gésák mégis igyekeznek természetes szerek segítségével elérni a kívánt hatást. Olyanokkal, mint például a most következők.

  • Amikor vizet iszunk, adjunk hozzá néhány evőkanál erjesztett almalevet. Ez segít, hogy fiatalos és egészséges maradjon a bőrünk.
  • Ahhoz, hogy a hajuk egészséges legyen és csillogjon, a gésák hetente egyszer hibiszkusz levelekkel dörzsölik át a hajukat.
  • Egy másik elterjedt módszer, hogy a lányok zöld teával mostak arcot – a nagy mennyiségű vitamin miatt ettől a testük nemcsak kívülről, de belülről is felébredt.
  • A zöld teát egyébként a testük más pontjain is előszeretettel használják, mivel fiatalon tartja a bőrt és segít megszabadulni a kellemetlen bőrproblémáktól.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?