Érdekes

Egy véletlen Tweetből kiderült, hogy a világon majdnem minden nőnek pontosan ugyanolyan anyajegye van

A Twitter egymással folyamatosan kommunikáló hatalmas felhasználói tábora sok érdekességet fedezett már fel az elmúlt években, és most nagyon úgy tűnik, hogy egy újabb skalpot tudhatnak magukénak. Felfedezték ugyanis, hogy a világ különböző pontjain élő nőknek szinte kivétel nélkül ugyanolyan anyajegyük van a csuklójuk közepén. Az elsőre meglehetősen hihetetlenül hangzó jelenséget több ezer lány erősítette meg a csuklójáról készült fotó segítségével, így nagy valószínűséggel többről van szó, mint véletlen egybeesésről. Olyannyira kíváncsivá tett minket a felfedezésük, hogy gondoltuk, egy kicsit utánajárunk.

 

 

 




 

1 Ez volt az ominózus Tweet, ami elindította a lavinát.
2 Hirtelen egy csomó lány fedezett fel hasonló jellegzetességet a testén, és egy komplett flash mob indult el a közösségi oldalon.
3

 

 

 

 

 

4
5
6
7

 

 

 




 

 

 

 

8
9
10
A jelenség hátterében nagy valószínűséggel 2 nyomós ok áll:

Egyrészt, hogy a nyílt bőrfelületeken a közvetlen napfény hatására nagyobb eséllyel alakulnak ki szeplők és anyajegyek. A kezeink, az arcunk és a vállaink jobban ki vannak téve az ultraibolya sugárzásnak, mint például a hasunk vagy a hátunk. A csukló-környéke pedig egy kifejezetten olyan terület, ami szinte kivétel nélkül mindig látható.

A Twitteren bekövetkezett jelenség hátterében állhat még az ún. elfogult megerősítés nevezetű pszichológiai jelenség. Ilyenkor az alanyok keresik a véleményüket igazoló érveket, de figyelmen kívül hagyják (nem keresik) illetve alábecsülik az elképzeléseiknek ellentmondó tényeket. Magyarán szólva a csuklón található anyajeggyel érintett lányok egymást igazolják a posztjaikkal, miközben figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy mennyi olyan ember lehet, akire nem igaz ez a jelenség, csak mivel ők nem érintettek, ezért nem is szólnak hozzá a témához.

 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?