Érdekes, Étel/Recept, Kreatív

Így néz ki a dubaji ,,ehető menyasszony”, avagy a világ legdrágább esküvői tortája

Különleges élményben lehetett részük a dubaji esküvőkiállítára érkezett látogatóknak, hiszen lehetőségük nyílt, hogy belekóstoljanak a közel 1 millió dolláros, vagyis valamivel több, mint 250 millió forintba kerülő ,,menyasszony-tortába”. A tortát a brit tervező, Debbie Wingham álmodta meg, akit a ,,világ legdrágább tervezőjeként” tartanak számon. Nem is véletlenül, hisz tervezett már 50 millió dollár értékű holmikat is, melyekhez képest ez az 1 millió dolláros esküvői torta valóban kismiska. De lássuk, hogy mi is kerül pontosan ilyen sokba ezen a tortán…

 

 

 

1 Így néz ki a 182 centiméter magas, és 120 kilogramm súlyú ,,menyasszony”.
2. 1000 tojást és 20 kilogramm csokoládét használtak fel a negyed milliárd forintos desszert elkészítéséhez.
3 A teljesen ehető csipke borítás önmagában 50 kilogrammot nyom.4 Minden részlet kézzel készült, beleértve az apró virágokat és gyöngyöket.
5 Összesen 5000 darab ilyen apró virág díszíti ezt az ember méretű tortát.
6 Az ehető apróságokon túl azért olyan is van, amibe bizony beletörne a fogunk. Ilyenek például a ruhát borító igazgyöngyök és háromkarátos fehér gyémántok, melyek értéke 200 millió dollár.

7 Egyéb apróságok mellett például a menyasszony fejét borító fátyol is ehető.
8 Végezetül pedig íme a tortát megálmodó luxustervező, Debbie Wingham, és a torta egy kezdetleges, viszonylag szerény változata.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?