Film

20 alkalom, amikor a legjobb hollywoodi filmrendezők egy kicsit többet mutattak nekünk a kelleténél

Egy másfél órás mozifilm elkészítése több száz vagy ezer órán át tartó forgatást és legalább ennyire hosszadalmas utómunkát vesz igénybe, épp ezért nem is szabad nagyon meglepődni, ha olykor-olykor néhány váratlan baki csúszik a sok millió dolláros hollywoodi kasszasikerekbe. Az ilyen bakik legtöbbször csak a vágás közben derülnek ki, amikor már nincs lehetőség a jelenetek újraforgatására, így a filmkészítők jobb híján csak abban bízhatnak, hogy a mozinézők esetleg átsiklanak a filmben maradt hibák felett. A szemfüles nézők azonban előbb vagy utóbb mindent észrevesznek – ahogy történt az a most következő 20 film esetében is.

 

 

 

1 A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmben feltűnik egy cowboy kalapos statiszta.
2 A Pee Wee nagy kalandja című filmben Pee-wee egy „végtelen láncot” húz elő a motorjából, de jól látható, hogy egyáltalán nem abból húzza elő.

3 A Gladiátor című filmben a szekér felborulásakor láthatóvá válik a hátuljában elhelyezett gázpalack.4 A Jumanji – Vár a dzsungel című film motorosok elől menekülő jelenetében látható, ahogy az egyik statiszta fekete pólóban bujkál a bambuszok között, valamilyen felszereléssel a kezében.
5 A Titanicban, amikor Jack és Rose menekül, a kamera és a világítás láthatóvá válik az egyik ablak tükröződésében.
6 A Bosszúállók New Yorkban zajló csatája közben, ha jobban megnézed láthatod az ezüst színű autót átfordító kábelt.
7 A Mátrix című filmben az orákulum házához érve láthatóvá válik a (letakart) kamera az ajtó kilincs tükröződésében.


8 Az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmben látható, ahogy egy fekete kéz kinyúl a ponyva alól és irányítani kezdi a csónakot.
9 A Trója című filmben miután a katonák elhagyták a falovat, láthatóvá válik a forgatáshoz használt felszerelés a fal fölött. Különösen jól látható, ha kicsit világosítunk a képen.
10 A Kincsvadászok című filmben látható a felvonó sín, ami fel-le mozgatja a színészt a robbanó effektus közben.

11 A Harry Potter és a bölcsek köve című film ezen jelenetében Harry Potter gatyáján látható, ahogy a seprűre rögzített bicikliülésen ül.
12 A Roger nyúl a pácban című filmben jól láthatók a szőnyegek, amikre a rendőrök esnek a jelenet közben.
13 A Men in Black 3-ban láthatóvá válnak a kamerák és az elektromos vezetékek a bowlingpálya ajtajának tükröződésében.
14 A minden6ó című filmben látható, ahogy a stáb egyik tagja a kezével ad utasításokat a kutyának.
15 Az 1989-es Batman film múzeumos jelenetében látható a tartókábel, amivel Batman leereszkedik, hogy megmentse Vicki-t Jokertől.
16 A Casino Royale reptéri jelenetében látható, ahogy az egyik statiszta a kezével behúzza az ajtót, hogy James Bond ne tudja kinyitni még mielőtt becsukódna.

17 A Nevetséges Napóleon című filmben, amikor Napóleon narancsot dob Rico bácsikájának autójára, láthatóvá válik a kamera az autó ablaküvegének tükröződésében.

 

 

 

 

 

18 A Karácsonyi vakáció című film ezen jelenetében látható, ahogy a bal alsó sarokban valaki áthalad a kamera előtt.

19 A Szörnyecskék című film ezen jelenetében látható a fa mögött álló piros ruhás fickó, aki felborítja a fát.

20 Végezetül pedig a Trónok harca egyik jelenetében felejtett ikonikus Starbucks-pohár, ami nemzetközi felháborodást váltott ki a tévénézőkből.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?