Életmód

7 dolog, amitől minden magyarban felmegy a pumpa

Az megvan, amikor előzöd és belefékez? És amikor vereti a ködlámpát az esőben? Ha igen, akkor a többi is ismerős lesz.

 

 

 

1. ELŐZÖD ÉS BELEFÉKEZ

Megérkezel mögé, kiteszed az indexet, ő ezt észreveszi, megriad, mint a bokorban lapuló vad, és fékezéssel, esetleg jobbra húzódással reagál. Ha nem kapod telibe hátulról, akkor olyan gyorsan menj el mellette, amilyen gyorsan csak tudsz.

2. INDOKOLATLAN KÖDLÁMPA

Imádom, mikor esőben jönnek szembe, és ropogósra pirítja a szemem a ködlámpa, mert az nagyon kell. Ami pedig még ennél is jobb, mikor 30 kilométer óta egy deka köd nincs, de ő úgy hagyja, mert biztos, ami biztos, és hátulról érkezik, de nem előz meg, akkor sem, ha jelzem neki, hogy mehet. Na ez garantált agyérgörcs és részleges vakság.

3. A TELEFONRA TÖBBET FIGYEL, MINT AZ ÚTRA

Nemegyszer volt már, hogy autópályán többször is elmentem ugyanazon autó mellett egy 10 kilométeres szakaszon, mert emberünk vezetés közben a telefont nyomkodta, és a gázt sem tudta egyenletesen tartani, hiszen nem arra koncentrált. Állj meg, öcsém, és küldd el az SMS-t, vagy pörgesd végig a Facebookot, de ne az én vagy mások életével játssz!

4. KÖZÉPSŐ SÁVBA SZORULT FÉREG


A magyar autósok nagy része nem hisz a jobbra tartás intézményében, és ha kettőnél több sávot látunk, hajlamosak vagyunk hosszú távra kibérelni a középsőt. Ilyenkor pedig saját magunkat ültetjük fel a szopórollerre, hiszen olyan dugót teremtünk vasárnap a Balatonról hazafelé, hogy a Velencei-tó környéke adja a másikat.

A KRESZ szerint olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom rendelkezésére két vagy több forgalmi sáv áll (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest), ott a folyamatos közlekedésre szinte mindig a külső, jobb szélső forgalmi sávot kell igénybe venni! Higgyétek el, ezt nem szívatásból találták ki, könnyebb lesz tőle az élet, az a rengeteg autó két sáv helyett háromban oszlik el, és mindenki gyorsabban halad.

Persze vannak olyan gyökerek, akik 10 centire követik a másik autóst, és így naná, hogy senki nem mer kimenni a külsőbe, mert félnek, hogy nem tudnak visszasorolni középre, mikor ott utolérnek egy kamiont.

5. HALÁLOS IRAMBAN SIET, MÉGIS EGYSZERRE ÉRTEK ODA

Fel sem tudom sorolni, hogy mennyien húznak el mellettem, durván túllépve a megengedett sebességet, és életveszélyes előzéseket bevállalva, mert sietnek. Két település között. Aztán a városba érve, az első lámpánál 3 autóval vannak előrébb nálam. Néha bizony felesleges sietni, nem éri meg.

6. A BRINGÁS, AKI KIZÁRJA A KÜLVILÁGOT

Nincs azzal gond, ha valaki városban bringázik, és az autók között lavírozva megpróbál gyorsabban haladni, de amikor eközben a fülében üvölt a drum and bass, akkor egy atyai nyaklevest megérdemelne. Miért kell teljesen kizárni a külvilágot vagy éppen egy szirénázó mentőt?

7. RENDES VAGY, LE SE XARJA

Kereszteződéshez érsz, rendes vagy, lassítasz, villantasz, kiengeded. Gyorsabb autó jön mögötted, előzékenyen tolsz egy jobbra indexet, hogy mehet. Gyalogos nem a zebrán áll, mégis átengeded. Sokszor még ennyit sem kapsz cserébe:

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?