Celeb / Híresség

Zámbó Árpy megtörte a csendet – Jimmy 18 évvel ezelőtti haláláról vallott

Zámbó Árpy soha egy percig sem hitte el, hogy Jimmy öngyilkos lett.

 

 

 

 

A hazai popzene kiemelkedő alakja, Zámbó Jimmy 18 évvel ezelőtt rejtélyes körülmények között hunyt el. Szilveszterkor és január elsején este a király otthonában ünnepeltek, amikor az énekes hajnalban, 2001. január 2-án Beretta típusú pisztolyával főbe lőtte magát. A tragédia a mai napig kísérti a családot, 18 év elteltével is sok kérdés merül fel halálával kapcsolatban.

Zámbó Árpy Jimmy haláláról beszélt

Zámbó Árpy hosszú évek után a Mokkának nyilatkozott szeretett fivére elvesztésének körülményeiről. Szerinte nem úgy jelentek meg a szavai a sajtóban, ahogy ő azt annak idején elmondta. A cikkek szerint azt állította, Jimmy nem értett a pisztolyához, pedig ennek épp az ellenkezője volt igaz.

– Nyilván, egy embernek akkor adnak fegyverviselésre engedélyt, ha abból előtte levizsgázik – ha jól tudom. Azt is írták, hogy majd én megmondom, hogyan halt meg a testvérem. Nem győzöm nyilatkozni, hogy nem tudom.

18 ÉVE, A CSALÁDOMMAL EGYÜTT KÉTELYEK KÖZÖTT ÉLÜNK, HOGY PONTOSAN MI TÖRTÉNT, ÉS HOGYAN HUNYT EL A TESTVÉREM

– nyilatkozta 2019 januárjában a Mokkának.

 

 

 

 

 

 

Így tudta meg a szörnyű hírt

Zámbó Árpy ugyan állítása szerint nem tudja, mi történt annak idején, január 2-án, arra azonban jól emlékszik, őt hogyan hívták fel a hírrel.

– Fölveszem, és egy hang beleszól a telefonba: “gyere gyorsan a Honvéd kórházba, mert Jimmy fejbe lőtte magát!” Hirtelen azt hittem, hogy csak bolondozik ez az ismerősöm. Senkinek nem kívánom azt az érzést, amikor Jimmynek az egyik fia mellettem fekszik, alszik, és azzal kell felkeltenem, hogy kisfiam, gyere, mert apuci kórházban van, nagyon nagy baj van. 18 év nem tudta feledtetni velem azt a pillanatot, amikor a műtőfolyosón várunk, látom a főorvost, hogy jön le a lépcsőn, és közben gondterhelten csóválja a fejét. Minden erő kiment belőlem, vége volt a világnak – emlékezett vissza arra a szörnyű napra.

Zámbó Árpy reméli, egy szép napon kiderül a teljes igazság.

 

 

KAPCSOLÓDÓ:

Zámbó Krisztián videoklipet csinált apja dalából és Young G rappel benne

Zámbó Krisztián zenei munkásságát nem lehetne túl hosszan taglalni, de most végre egy új videóklippel jelentkezett. Igaz, ez sem egy saját szerzemény, hiszen apja egyik dalát, az Egy jó asszony mindent megbocsát című dalt dolgozta fel, amihez még az egykori VV Béci, mai nevén Young G-t is felkérte.


 

 

 

 

Az aktákat 25 évre titkosították

Az első hírek arról szóltak, hogy Zámbó Jimmy önkezűleg vetett véget életének, a hivatalosan elfogadott változat szerint azonban véletlen baleset következtében dördült el az énekes kezében a gyilkos fegyver. Fivére reméli, egy napon kiderül a teljes igazság.

– Nagyon furcsák a körülmények, én az öngyilkosságot egy percig sem hittem el, a bátyám szeretett élni. Az aktákat 25 évre titkosították, ebből már eltelt 18. A dokumentumok tartalmát mi sem ismerjük, de hiszem, hogy egy nap kiderül az igazság – nyilatkozta 2019 januárjában a Borsnak.

A Zámbó testvérek 18 éve ápolják Jimmy emlékét, állítják, ez mindig is így lesz. Minden évben február 23-án rendezik meg a Jimmy-emlékkoncertet Csepelen.

 

 

 

 

 

forrás

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?