Hírek

Újabb katasztrófa: a Notre-Dame után az iszlám vallás egyik legszentebb helye is lángra kapott – videó

Kisebb tűz keletkezett a jeruzsálemi al-Aksza mecset egy részében hétfő este; az oltás sikeres volt, személyi sérülés nem történt – jelentette a WAFA palesztin hírügynökség.

 

 

 

A tűz a Templomhegy délkeleti sarkán keletkezett, a Salamon istállóiként, arab nevén Marvání imaházként is ismert részen, néhány órával az után, hogy Párizsban lángra kapott a francia főváros híres katedrálisa, a Notre-Dame.

A mecsetre felügyelő hatóság szerint a tüzet a környéken játszadozó gyerekek okozták, nem szándékosan. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

 

 

 


 

 

Az al-Aksza mecset az iszlám vallás harmadik legszentebb helye, ami a júdaizmusban is kiemelt fontossággal bír, mert itt állt az ókorban a második jeruzsálemi templom, amelynek időszámításunk szerint 70-ben elkövetett lerombolása jelentette a zsidó nép szétszóratásának kezdetét. Izrael az 1967-es háborúban elfoglalta Kelet-Jeruzsálemet – benne az óvárost –, az al-Aksza mecset környéke azonban a történelmi megállapodások értelmében a Vakf, az iszlám szent helyeket felügyelő bizottság gondnoksága alá került.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?