Életmód

A tudósok megállapították azt az 5 alapvető házassági igényt, ami nullára csökkenti a félrelépés esélyét

Mindannyian saját családot szeretnénk és olyan házasságban élni, amiben mindkét fél örömét leli és boldogan érzi magát. A boldogság egyik alapvető kritériuma pedig a házasságon belüli hűség. Az amerikai kutató, pszichológus, és házassági tanácsadó, Willard Harley Jr. egy 800 házaspárt vizsgáló kísérletet végzet, melynek eredményeképpen sikerült megállapítania azokat a legfontosabb férfi és női igényeket, melyek teljesítésével és kielégítésével drasztikusan lecsökkenthető a házasságtörés esélye. Mutatjuk, mik is ezek pontosan.

 

 

 

1 Gyengédség és romantika / s**xuális igények.

  • A nőknek gyengédségre van szükségük.

Egy nőnek a gyengédségen túl ragaszkodásra és szeretetre is szüksége van. Ezeket többféleképpen ki lehet fejezni számára: virággal, csókkal, öleléssel, telefonálással, gondoskodást sugalló gesztusokkal. Ezektől a nő úgy érzi, hogy biztonságban és jó helyen van.

  • A férfiaknak s**xre van szükségük.

A nők gyakran alábecsülik a férfiak s**xuális igényét. Willard F. Harley szerint az, hogy a férfiaknak szükségük van a huncutkodásra, a nőknek pedig a gyengédségre, nagyon is összekapcsolódik. Ha a férfi a szeretet és a gyengédség semmi jelét nem mutatja, esélye sincs az együttlétre. Ez ugyanígy működik fordítva is: ha egy nő nem hancúrozik a férfival, nem várhat tőle gyengédséget sem.

2 Beszélgetés iránti vágy / egy barát, akivel szórakozhat.

  • A nőknek beszélgetésre van szükségük.

A nőknek szükségük van arra, hogy a férfi meghallgassa őket, és visszajelzést adjon a hallottakról. Az udvarlás során egy pár boldogan társalog egymással, és fontos, hogy ez a házasságuk alatt is ugyanígy maradjon. William F. Harley szerint ahhoz, hogy a nőnek ez az igénye kielégülhessen, a férfitól 15 óra figyelemre van szükség hetente, mikor meghallgatja őt. Ez napi több mint 2 órát jelent.

  • A férfiaknak szükségük van egy barátra a hobbijukhoz és a kikapcsolódáshoz.

A nők gyakran osztoznak a párjuk hobbijában, míg az udvarlás tart. Elmennek vele horgászni, meccset nézni. A házasságban vagy mindketten megpróbálják megadni azt, hogy a párjuk élvezhesse a hobbiját, vagy hagyják, hogy a férjük egyedül menjen kikapcsolódni. De a férfiak számára nagyon fontos, hogy a feleség jó társaság legyen. A pszichológus szerint a feleséggel való kikapcsolódás a második legfontosabb dolog a férj számára.

3 Őszinteség és nyitottság iránti vágy / vonzó feleség iránti vágy.

  • A nőknek szükségük van az őszinteségre.

A nőknél a bizalom alapja a párjuk őszintesége. Hogy ne vesszen el a bizalom, nagyon fontos, hogy a férfi még a legapróbb részleteket illetően is őszinte legyen.

  • A férfiaknak szükségük van arra, hogy a feleségük vonzó legyen.

Valljuk be: a férjek nem fogják csak azért értékelni a feleségüket, mert az okos. Szükségük van arra is, hogy a nő vonzó legyen.

4 Elegendő pénz / kényelmes otthon.

  • A nőknek szükségük van a biztonságos anyagi háttérre.

Mondhatjuk, hogy a pénz sosem lehet elég, de van egy bizonyos összeg, ami szükséges az élethez, a stabilitáshoz, a biztonságérzethez. Ezt értik a tudósok elég pénz alatt.

  • A férfiaknak szükségük van egy kényelmes otthonra.

A férfiak mindennap sok problémával és feladattal találják szemben magukat, ezért számukra fontos, hogy az otthonuk rendezett hely legyen, ahol tudnak pihenni. Ez az igényük olyannyira erős, hogy még álmodni is szoktak róla.

5 Egy jó apát akar a gyermekének / csodálás iránti vágy.

  • A nőknek szükségük van egy olyan férjre, aki jó apa is egyben.

A nő számára fontos, hogy a férje a fiúk számára példakép, a lányuk számára pedig a tökéletes férfi legyen. A férfinak bizonyos feladatokat is kell vállalni a gyerek nevelésében és tanításában.

  • A férfiaknak szükségük van rá, hogy felnézzenek rájuk.

A férfi számára fontos, hogy büszke lehessen magára, és tudja, hogy a párja felnéz rá. Az őszinte tisztelet komoly motiváló erő a férfi számára. Ez ösztönzi arra, hogy még többet tegyen le az asztalra.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?