Érdekes

21 hihetetlennek tűnő tény és statisztika, amit még álmainkban sem gondoltunk volna

Egy bizonyos nora100797 névre hallgató Reddit-felhasználó hozta létre azt az internetes fórumot, ahol emberek milliói véleményét kérte ki, hogy mik azok a leghihetetlenebb (de persze valós) statisztikai adatok, melyeket életük során hallottak. Több százezer válasz érkezett, mi pedig ezek közül szemezgettük ki a legmeghökkentőbb, legérdekesebb darabokat…

1

London népessége

76 évnek és három teljes generációnak kellett eltelnie ahhoz, hogy a brit főváros a második világháború tragikus eseményeit megsínylődve, újra elérje a háború előtti népességet. Érdekességképpen: Berlinnek és Párizsnak például ez már rögtön a háború után 1-2 évtizeddel sikerült.

2

Borok minősége és az idő

Még egy jó ok, hogy nekilássunk elfogyasztani az otthon bespájzolt borokat.

3

Mégsem vagyunk olyan egyformák, mint gondoltuk. Legalábbis a keresési szokásokban biztos nem.

4

Szovjet férfiak világháború

Bizarr, kevésbé ismert adat a második világháború szörnyűségeiről.

5

1841-ben Írország lakosainak száma 8 175 000 volt. Ezt a számot azóta sem sikerült megközelíteni. 1846-tól kezdődően több mint egymillió ember éhen halt, további félmillió pedig – legyengült szervezete miatt – valamilyen betegség áldozata lett. Több millióan Amerikába, Angliába, Ausztráliába vagy a világ más tájaira emigráltak az éhínség elől, és ott kolóniákat létesítettek. Az emigrációs hullám nagyjából 1900-ban zárult le. Írország népessége ma éppen csak több, mint 4 és félmillió.

6

Tokió agglomerációja

Hiába a nagy terület, ha kevés az egy négyzetkilométerre jutó lakosok száma.

7

Laikus szemmel nézve teljesen hihetetlenül hangzik, de a matematika – mint tudjuk – nem hazudik.

8

Első öbölháború koalíciós serege

Az első öbölháborúban a több százezres koalíciós haderőből összesen körülbelül 300-500 ember vesztette életét a fronton. Egyes számítások szerint minimum ennyien haltak volna meg a katonák közül közlekedési balesetben is, ha nem indulnak háborúba és inkább otthon maradnak. Az iraki haderő vesztesége 25-30 ezer fő volt.

9

Vatikáni pápa

Köszönhetően annak, hogy a Vatikán területe mindösszesen 0,44 négyzetkilométer.

10

Borzasztó adat, és még borzasztóbb az a tény, hogy az emberiség ennek ellenére mindent megtesz, hogy tovább pusztítsa őket.

11

Jelenleg több, mint 3 trillió fa található a Földön. Képzelhetjük, mennyi lehetett körülbelül 100 évvel ezelőtt…

12

Dzsingisz kán úgy gondolta, hogy minél több utódja van egy embernek, annál nagyobb jelentőségű személy. Több ezer nő volt a háremében, melyek közül a legtöbben kivétel nélkül szültek neki legalább egy gyermeket.

13

Egyesült Államok könyvtárai vs. McDonalds

Bár sajnos valószínűleg csak idő kérdése, hogy ez megváltozzon.

14

Alvó pilóták

Kész szerencse, hogy feltalálták a robotpilótát.

15

Persze ez javarészt annak köszönhető, hogy az amerikaiak sosem a saját hazájukban háborúznak.

16

Lila föld

A Marylandi egyetem mikrobiális genetika szakos tudósai megállapították, hogy az ősi mikrobákban még nem volt megtalálható a klorofill nevű vegyület, melynek eredményeképpen eltérő módon szívták magukba a napfényt. Egyes feltételezések szerint ez a jelenleg ismert egyensúly ismét felborulhat, melynek következtében a jövőben ismét más színű lesz majd a Föld az űrből nézve.

Bővebb és tudományosabb magyarázatot EZEN a linken olvashattok a jelenségről.

17

Az egyiptomi piramisok körülbelül időszámításunk előtt 2500 környékén épülhettek, Kleopátra ezzel szemben pedig időszámításunk előtt 69-ben született. Az első emberrel történt holdra szállás 1969 májusában történt.

18

Pakli kártya

Egy pakli kártya 52 lapból áll, ami azt jelenti, hogy 867 (8 és utána 67 nulla) féle különböző leosztás hozható létre belőle. Ezzel szemben az univerzum mindösszesen körülbelül 4,317 másodperce létezik. (13,7 milliárd év)

19

Házi célra tartott tigris

20

Állattenyésztés kár

Köszönhetően a közben keletkezett rendkívül magas CO2 kibocsájtásnak, illetve a talaj- és vízszennyezésnek.

21. Neil Armstrong űrruhájának a lábnyoma sehogy sem egyezik a Holdon hagyott ‘világhírűvé vált’ lábnyommal. Nagy valószínűséggel mégsem ő, hanem az ő asztronauta társa, Buzz Aldrin hagyhatta az ikonikus lábnyomot a Hold felszínén, melynek fotója később bejárta a világot.

Lábnyom a Holdon

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?