Életmód

8 jel, hogy okosabb vagy az átlagnál!

Nem minden ember képes arra, hogy a saját érzelmeinek ura legyen, erre csak az intelligens emberek képesek. Ők azok, akik nem tartanak haragot mással, el tudják engedni a negatív gondolatokat és szituációkat. Az okos emberek szerint nem éri meg negatív dolgokba energiát fektetni, ezért sokkal többször lépnek tovább egy adott helyzetben, mint társaik. Eme emberek boldogságának a kulcsa, hogy mely dolgokat kerülik el az életben!

 

 

 

 

 

 




Törekedj a pénzmegtakarításra.

Ne költs arra drága pénzeket, hogy minden alkalommal újabb adag innivalókat vásárolsz magadnak. Költséghatékonyabb egy olyan vízszűrő, amivel tökéletesen meg lehet szűrni a csapból folyó vizet. Gyakorlatilag ezzel a módszerrel lehet a legtöbb pénzt megtakarítani.

Jobb ha tudod nem kötelező mindenkinek haptákba állnia neked.

Egyértelmű, hogy mindenkinek kellenek olyan cimborák, akikre mindig lehet számítani, ám azt gyorsan verd ki a fejedből, hogy ezt mindig kötelező kihasználni. Ha senkit sem találsz, aki a segítségedre lenne költözésnél, alkalmazz pár embert, akik megoldják a pakolást.

Ha valamivel nem értesz egyet, akkor mond meg.

Nagyon bizonytalan ember képében tündökölsz majd, ha mindenre azt válaszolod, hogy nem tudod, vagy nincs választásod. Ne egyezz bele mindenbe, érvényesítsd a saját akaratodat is! Őszintén és bátran mond meg, ha nem értesz egyet valamivel. Ezt az emberek jobban értékelik.

 

 

 




 

 

 

 

Ne idegeskedj, ha nem muszáj.

A harag egy teljesen normális reakció, ha kellemetlen helyzet ért. Tulajdonképpen a stresszre is így reagálunk. Ha csak gyűjtögetjük magunkban a rossz érzéseket, gyakran kerülünk stresszes állapotba. A bölcs emberek inkább elkerülik az efféle szituációkat. Gondolj valami nyugodtra, szépre és a tested valamint a lelked is megnyugszik.

Ne hagyatkozz csak a szerencsére.

Sokan gondolják azt, hogy a sikerhez néha elég csupán a szerencse, úgy, hogy a kisujjunkat sem kell mozdítani érte. Ez nagy butaság, a jó dolgok nem pottyannak az ölünkbe. A sikerért meg kell dolgozni!

 

 

 

 

 




 

 

 

 

Ne hagyd, hogy lebeszéljenek az álmaidról, mert nem értenek vele egyet.

Nincs abban semmi rossz, ha valaki elmondja a véleményét az ötleteidről. De azt semmiképpen se hagyd, hogy lebeszéljen egy tervről, ami a céljaidat szolgálja. Többen alkothatnak véleményt, de a végső döntés mindig a tied lesz!

Ne kapaszkodj múltbéli eseményekhez.

Ha valami elsőre nem megy, még nem kell feladni a próbálkozást! A kudarc csak erősíti a jellemet, újra meg kell próbálni a dolgokat, ha feladod sosem tudsz igazán továbblépni! Ne ragaszkodj a múltban történt dolgokhoz!






Ne engedd, hogy elrontsák a kedved.

Attól, hogy valakinek nagy háza van, új kocsija, vagy gyönyörű párja, nem kell rosszul érezned magad, mert neked nincs! Törekedj a pozitív gondolatokra, és akkor pozitív dolgok fognak veled történni! Ha egy barátod elmeséli, milyen szép autót vett, nem feltétlenül az orrod alá akarja dörgölni, hanem csak egyszerűen a boldogságát szeretné veled megosztani.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?