Életmód

20 makacs háztulajdonos, aki sok fejtörést okozott a kivitelező cégeknek

Egy nagyobb építkezés nem csak megelőző vizsgálatokból, tervrajz-készítésből és magából a tervek megvalósításából áll, sokszor váratlan problémákkal is meg kell küzdeniük a kivitelező cégek embereinek. Ilyenek például a makacs háztulajdonosok, akiket noha senki sem kötelezhet az otthonunk elhagyására, azért egy bizonyos összeghatár felett már illik igent mondaniuk az ajánlatokra. Az alábbi tulajdonosok makacssága azonban filmbe illő, hiszen több százmilliókért cserébe sem voltak hajlandóak elhagyni otthonaikat. Így a tervezőknek más megoldást kellett találniuk.

 

 

 

1 Edith Macefield nem volt hajlandó eladni az otthonát, pedig 1 millió dollárt is kínáltak érte. Ő belőle merítettek inspirációt később a ,,Fel!” című film készítői.
2 Mary Cook is hasonlóan járt, az ő társasházának szomszédai azonban eladták az otthonukat, így neki csak egy szűk házikója maradt a magasba tornyosodó emeletes házak között.
3 Vera Coking házának helyére először kaszinót szerettek volna építeni, ám ő nemet mondott a bőkezű ajánlatokra. Később Donald Trump is bepróbálkozott nála, de a nő neki sem engedett.4 Egy háztulajdonos, aki nem volt hajlandó eladni a házát az ausztráliai Melbourne-ben.
5 Egy torontói lakos, aki nem volt hajlandó eladni a házát, ezért nemes egyszerűséggel félbevágták azt.
6 Ennek a gótikus-stílusú háznak a helyére egy nagy egybefüggő emeletes házat szerettek volna felhúzni, a tulajdonos azonban nem volt hajlandó megválni tőle. Így végül két különálló emeletes házat kellett építeni köré.
7 A kínai kormány egy autópályát szeretett volna építeni ennek a háznak a helyére, a makacs háztulajdonos azonban nem engedett.


8 Randal Acker nem volt hajlandó eladni a viktoriánus korabeli házát Portlandben, így köré voltak kénytelenek építeni a portland-i egyetem épületét.
9 A kínai Kanton városban körbe kellett építeni ezt az emeletes házat, mert 3 család nem volt hajlandó eladni az otthonát.
10 Ennek a washingtoni háznak a tulajdonosának 3 millió dollárt kínáltak, de ő nemet mondott rá. Később 4 millió dollárért adta el otthonát, melyből utána vendéglátósegységet csináltak.

11 Bár övé az egyetlen álló épület az észak-franciaországi Roubaix külvárosában, Salah Oudjani nem volt hajlandó eladni a kávézót, ahol 46 éven keresztül dolgozott.
12 Emeletes házak közé szorult egykori otthon, mely napjainkban templomként üzemel.
13 A kínai Szucsou városban egy minden tekintetben tökéletes luxus-lakóparkot adtak át 2013 júliusában, egy apró probléma volt vele: egy korábbi makacs háztulajdonos…
14 Két washingtoni család, akik nem voltak hajlandóak megválni az otthonuktól, ezért szó szerint körbe építették azokat.
15 Élet egy autópálya alatt.
16 Ez a luxus-szálloda sem ilyen szeretett volna lenni a kezdetekben.
17 Egy kínai család nem volt hajlandó új sírba temetni a felmenőiket, ezért hónapokon keresztül egy kissé bizarr, 10 méteres föld-torony állt az épülő szálloda alapjában, míg a család és a kivitelező cég meg nem egyezett egymással.

 

 

 

 

 

 

 

18 Több száz embert költöztettek ki a környékről az épülő autópálya miatt, össz-vissz egy farmer volt az, aki nem volt hajlandó elköltözni.
19 A 241 tulajdonos közül Wu Ping volt az egyetlen, aki nem volt hajlandó elköltözni az otthonából. Legalábbis kezdetben, 2007 áprilisában ugyanis megadta magát, nagyon szép kis summáért cserébe.
20 Végezetül pedig egy szalon, ami nem volt hajlandó megválni az ingatlanjától, így a lakópark építőinek nem maradt más választása, mint körülépíteni azt.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?