Állat, Érdekes

15 elképesztően különleges állat, amiről alig lehet elhinni, hogy tényleg létezik

A tudósok szerint mintegy 8,7 millió állat- és növényfaj él a bolygón, melyek közül a szárazföldi fajok 86%-a, a tengeri fajoknak pedig a 91%-a még egyáltalán nem ismert. Ennek következtében pedig ne csodálkozzunk, ha időről-időre olyan különleges állatokkal találkozhatunk, melyek létezéséről nem csak hogy nem tudtunk korábban, de az elképesztő megjelenésük miatt ráadásul alig akarjuk elhinni, hogy tényleg egy bolygón élünk ezekkel a természet alkotta csodákkal. Az alábbi állatok is éppen ilyenek…😯

 

 

 

1 Ez az első kis furcsaság rögtön egy hordószemű hal. Ezt a mélytengeri halat nem csak az teszi különlegessé, hogy teljesen átlátszó a feje, de a szeme sem átlagos, mivel bármelyik irányba el tudja forgatni, így találva meg táplálékát.
2 A papucscsőrű madár épp úgy néz ki, mint egy ma is élő tollas dinoszaurusz.
3 Az Appaloosa nevezetű félvér ló nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, de a világ más részén ritkaságnak számít.4 Láttál már valaha repülőmakit közelről?
5 A koronás tirannusz koronáját még az előkelő dívák is megirigyelhetnék.
6 Mit gondolsz: ezek virágok vagy gombák? Egyik sem. Ezek az umbonia spinosa névre hallgató rovarok.
7 Ez a halászhorgos hangya (polyrhachis bihamata) elég félelmetes egy teremtmény. A hátán lévő horoggal kapja el és tépi szét áldozatát.
8 Ez az kesze-kusza szemű, mókás kinézetű állat egy sáskarák.
9 A kék papagájhal elképesztő, semmi mással össze sem téveszthető színéről kapta a nevét.10 A skarlátarcú majom fejének színárnyalata folyamatosan változik – utalva ezzel az állat kedélyállapotára.
11 A zsiráfbogár sem ok nélkül kapta a nevét: nyakának hossza ugyanis a teste méretének dupláját is elérheti.
12 A takaró polipról vagy tudományos néven „Tremoctopus violaceus Chiaie”-ról nem csak azt kell tudni, hogy lélegzetelállító a megjelenése, de a faj nőstény egyedei százszor nagyobbak, mint a hím példányok. Nem vicc: a nőstény akár 2 méteresre is megnőhet, és 10 kilogrammot is nyomhat. Ezzel szemben a hím csupán 3 centiméter hosszú, és a súlya mindössze 0,3 gramm.

 

 

 

 

 

13 Ne ijedj meg, ez csak egy kis páncélos egér. Ha pedig közelebbről is megnézed, valójában egészen aranyos.

14 Csak egy fekete gyík, mégis úgy néz ki, mint egy életre kelt sárkány.
15 A vörösajkú denevérhal épp úgy néz ki, mintha megpróbálta volna kirúzsozni magát az esti ünnepélyre, noha egyáltalán nem ért a rúzsozáshoz.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?