Életmód

10 testtartás, ami sok dolgot elárul egy emberről!

Amikor egy állásinterjún, egy megbeszélésen veszünk részt, vagy csak egy olyan emberrel beszélgetünk, akivel azelőtt még soha, a kommunikációs szabályok szerint a siker 58%-ban a nonverbális kommunikáción múlik. Most bemutatunk nektek néhány olyan dolgot, amire érdemes odafigyelnie minden embernek ilyen helyzetekben.

 

 

 

 

 

 

 

 
1. Eltúlzott gesztusok

Ha valaki vadul mozgatja a kezét, a bizalom és a szakmaiság hiányát sugallja. Az ideges mozdulatok, mint például a hajjal való játék vagy a körmök és az ajkak harapdálása pedig aggodalmat és bizonytalanságot sugároz.

testtartas_3.jpg

2. Testtartás

A görnyedt testtartás hanyagságot sugároz. Ha így ülsz a széken, arra utalhat mások számára, hogy túl kényelmes és nemtörődöm vagy. Az ilyen hanyag testtartás akár ember hangulatát is képes elrontani.

testtartas_1.jpg

3. Tenyérdörzsölés

A tenyér dörzsölés azt a benyomást kelti, hogy beakarod csapni a másik személyt.

testtartas_8.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Lábak helyzete

A lábtartás nagyon sok információt elárul egy adott ember személyiségéről.’A’ pozíció: gyermeteg, bizonytalan és álmodozó.’B’ pozíció: védekező, zárt gondolkodású személyiségre utal.’C’ pozíció: domináns, egyes esetekben az arrogáns emberre utal. Tiszteletlen így ülni.’D’ pozíció: nyitott és nyugodt személyiség.’E’ pozíció: Finom nőiességet sugároz.

testtartas_2.jpg

5. Szemkontaktus

A szemkontaktus kerülése felkészületlenséget és zavartságot sugall egy üzleti találkozón. Más helyzetekben pedig bizonytalannak vagy tiszteletlennek tekintik adott illetőt. Viszont a túl sok szemkontaktus már megfélemlítőnek és ellenségesnek hathat.

testtartas_6.jpg

6. Tükörpóz

A tükörpóz bizalmat sugároz és mélyebb beszélgetéseket eredményez, ami által könnyebb kapcsolatot kialakítani valakivel.

testtartas_9.jpg

7. Mosoly és bólintás
Egy apró mosoly vagy bólintás azt jelzi, hogy figyelünk a másikra. A mosoly sokkal árulkodóbb, mint a lábak és a karok helyzete, illetve egy mosolyra könnyebb reagálni.

testtartas_10.jpg

 

 

 

 

 
 

 

 

8. Kézfogás

Egy ember kézfogása nagyon árulkodó. A gyenge kézfogású emberek bizalomhiányra utal, a túl erős kézfogás az agresszívnak tűnhet. Az egyik legrosszabb kézfogás viszont a gyenge kézfogás, amihez hideg és izzadt kéz társul, ugyanis ez olyan ember benyomását kelti, aki igencsak gyenge mentalitású.

testtartas_5.jpg

9. A karok elhelyezkedése

A keresztbe tett karok védekező magatartásra utalnak, ami a nemtetszés kinyilvánításának az egyik legegyértelműbb jele. Amikor a karok párhuzamosan helyezkednek el a test mellett, azt jelzi, hogy az illető nyitott a másik személlyel való beszélgetésre.testtartas_4-2.jpg

10. Babrálás

A hajjal, kézzel, telefonnal vagy bármilyen tárgyakkal történő babrálás zavaró lehet a másik számára. Gyengének és zavarodottnak tűnhetsz a másik szemében. Ne nézegesd a telefonodat, és ne tekintgess minden irányba, miközben beszélsz valakivel, mert azt jelzi, hogy nem érdekel a másik.

testtartas_7.jpg

 

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?