Érdekes

Öt meglepő tény a ̶s̶p̶e̶r̶m̶á̶r̶ó̶l̶, amit nem tanítanak az iskolában

A spermáról viszonylag sokat tanulunk meg biológiaórán. Ez a férfiak örökítő anyaga, ami megtermékenyíti a nő petesejtjeit. Egy átlagos, ivarérett férfi minden másodpercben 1500 hímivarsejtet, vagyis spermiumot termel. Egy ejakulációval nagyjából 300 – 500 millió indul el a petesejt felé, de a szerencsés esetekben is jó, ha az egyikük célba ér.

 

 

 

Vannak azonban spermával kapcsolatban olyan tények is, melyekről a legtöbben egyáltalán nem, vagy csak városi legenda szintjén hallottunk. Dr Andrew Orr ezek közül beszélt néhányról – írja a Mirror.

Védi a nőket a depressziótól:

Itt nem az egészséges párkapcsolatról, vagy a s**x közben felszabaduló boldogsághormonokról beszélünk, hanem tisztán a spermáról. Kutatások bizonyították, hogy azok a nők, akik rendszeresen közösülnek, vagy létesítenek or@lis s**xuális kapcsolatot védekezés nélkül, sokkal kevésbé hajlamosak depresszióra a társaiknál.

Növeli a termékenységet:

Ha csak gyermeknemzés is a cél, rossz ötlet kizárólag a peteérés időszakában szeretkezni. Egy friss kutatás szerint a spermában található fehérjék hormonként viselkedve küldenek üzeneteket a nők agyába, hogy ovulációra késztessék petefészket.

Jót tesz a bőrnek:

Egy városi legenda, ami tényleg igaz. A sperma tele van cinkkel, kollagénnel, vitaminokkal és prosztaglandinokkal, így akár a fiatalság elixírje is lehetne. Erre alapozott az a norvég cég, amelyik szintetikus úton hozott létre egy arckrémet, ami a spermában rejlő hatóanyagokat tartalmazza. A vállalat azt állítja, hogy a Spermine nevű, egyébként meglehetősen drága készítmény akár 20 százalékkal lassítja az öregedés folyamatát.

A konyhában is jól jöhet:

Tíz éve jelent meg a gasztronómia és a sperma megszállottjaként ismert Paul Photenhauer különleges szakácskönyve, tele ondót tartalmazó receptekkel.

A sperma nem csak tápláló, de csodálatos a textúrája és fantasztikus főzési lehetőségeket rejt. Akár a boroknak és a sajtoknak, az íze komplex és dinamikus

– írja a szerző.

 

 

 

 

 

 

Régebb óta van a tudomány érdeklődésének középpontjában, mint gondolnánk

Anton van Leeuwenhoek holland kutatónak jutott eszébe először, hogy mikroszkóp alatt vizsgálja meg a spermát, 1677-ben. A tudomány megszállottja a feleségével szeretkezett, majd miután ejakulált, azonnal kipattant az ágyból, mintát vett, majd bezárkózott a laboratóriumába.

Forrás : 24.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?