Életmód

10 dolog, amiről sürgősen le kellene szoknia az embereknek

Sajnos akarva és akaratlanul is számos olyan hibát követünk el az életben, amit később megbánunk. Bemutatunk néhány esetet, amikor nem gondolkodunk előre, és abban a hitben vagyunk, hogy semmilyen következménye nem lesz a dolognak…

 

 

 

 

 




1. Az érzelmeink elrejtése

Ha elrejtjük mások elől érzéseinket, az azt jelenti, hogy félünk megmutatni a saját valónkat. Ennek különböző okai lehetnek, ezért nem árt kielemezni, hogy mi akadályozza meg, hogy őszintén megnyíljunk mások előtt.

rossz_szokas_1.jpg

2. A tökéletesség túlzott hajszolása

A tökéletességre való törekvés pozitív erény, de egyben fárasztó és stresszes dolog. Tisztában kell lennünk a saját határainkkal, hogy meddig mehetünk el. Még ha mi nem is látjuk, a hozzánk közel állók véleményére nyugodtan támaszkodhatunk.

rossz_szokas_2.jpg

 

 

 

 




 

 

 

3. Amikor már túl késő…

Ha sokáig ragaszkodunk valami rossz dologhoz, könnyen felemészthet bennünket. Már csak akkor látjuk be, hogy ez így nem mehet tovább, amikor már annyira rosszul érezzük magunkat, hogy kihat az egészségünkre is. Cselekedj időben!

rossz_szokas_3.jpg

4. Hazudozás

Szeretnénk mindenkiben jó benyomást kelteni, de gyakran nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy azt előre terveztük. Főleg, hogyha hazugságokkal szeretnénk el ezt elérni. Előbb-utóbb minden kis apró hazugság kiderül, ekkor pedig teljesen elveszítjük a hitelességünket, és csak később jövünk rá, hogy mekkora hiba volt hazudni egyes dolgokról.

rossz_szokas_4.jpg

5. Mások hibáztatása

Mindig sokkal egyszerűbb másra hárítani a felelősséget, akár munkáról akár magánéleti problémáról van szó, minthogy beismerjük a saját hibánkat. Ezzel azonban nem oldunk meg semmit, csak a homokba dugjuk a fejünket.

rossz_szokas_5.jpg

 

 

 

 

 

6. Felelőtlen költekezés

Ha folyamatosan több pénzt költünk el, mint amennyit megengedhetnénk magunknak, előbb-utóbb egy adósságspirálba kerülünk. Próbálj meg gazdálkodni a jövedelmeddel, és mellőzni a felesleges pénzköltést!

rossz_szokas_6.jpg

7. Halogatás

Szinte mindenkinek vannak olyan életszakaszai, amikor szereti halogatni a dolgokat, a kötelességeit. Azt mondogatjuk magunknak, hogy még ráér, most van fontosabb dolgom is. Viszont ezalatt elrohannak mellettünk az évek, és később rájövünk, mennyi időt pazaroltunk el felesleges dolgokra. De ilyenkor már gyakran túl késő a felismerés, és csak bánkódunk az elszalasztott lehetőségeken.

rossz_szokas_7.jpg

 

 

 

 




 

 

8. Másnak is lehet igaza

Ha sosem fogadod el mások véleményét, érveit, csak azt éred el, hogy előbb-utóbb mindenki eltávolodik tőled. El kell fogadnod, hogy vannak olyan dolgok, amiket a másik sokkal jobban lát nálad.

rossz_szokas_8.jpg

9. Panaszkodás

Vannak olyan emberek, akiknek soha semmi nem jó. Senki nem szereti hosszabb távon az olyan emberek társaságát, akik állandóan csak panaszkodnak.

rossz_szokas_9.jpg

10. Mindig mi hozunk áldozatokat

Jól fontold meg, mielőtt áldozatot hozol valakiért. Szép és nemes gesztus, de mások ezt könnyen kihasználhatják, és vannak, akik elvárják, hogy mindig te hozz áldozatokat. Ne ess át a ló túloldalára, és találd meg az arany középutat.

rossz_szokas_10.jpg

 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?