Érdekes, Film

Az utóbbi évek legnagyobb filmes bakijai, amiket talán te is kiszúrtál

A filmstúdióknak elképesztő sebességgel kell gyártaniuk a filmeket, hogy ki tudják elégíteni a nézők igényeit. Évről évre egyre több film kerül a mozikba és ennek a gyors filmgyártásnak bizony megvannak a hátrányai is. Egyre több olyan baki kerül napvilágra, amiket kicsi odafigyeléssel ki lehetett volna küszöbölni. Egy átlag mozinézőnek, lehet, hogy fel sem tűnnek ezek a hibák, de a szemfüles kritikusok azonnal kiszúrják ezeket.

 

 
 

Hang nélkül (2018)

A kukoricatáblás jelenetnél a „472. nap” felirat olvasható, de a kukorica egynyári növény, vagyis egyszerűen nem lehetett volna ilyen állapotban a farmon, ha csak Abbott a film minden szabályával ellentétben ki nem ment, hogy hangos munkagépek segítségével betakarítsa a kukoricát.

 

 

 

 

Regan sírján a „2016-2020” felirat olvasható, Abbott azonban egy 2018-ban lejárt gyógyszert vett le a polcról, ami ezek szerint legalább 2 éve le volt járva.

A Hang nélkül című filmet rengeteg kritika érte, hogy minden logika ellenére Abbott miért egy elhagyatott mezőgazdaságban „vert sátrat”, ahol számtalan potenciálisan veszélyes hangforrás találó, míg mondjuk egy vízesés szomszédságában vert ház esetében számos zajt elnyomott volna a vízesés zaja.


Amikor a gyerekek a magtárba menekültek a szörnyű lények elől, az egyik közülük könnyedén áttörte a magtár oldalát, azonban később a pickup teteje mégis gondot jelentett számukra.

Tomb Raider (2018)

Lara Croft apjának ál-útlevelében az áll, hogy 1969-ben született Szentpéterváron, a Szovjetunióban. Igen ám, de 1934 és 1991 között ezt a várost Leningrádnak hívták.

Jumanji – Vár a dzsungel (2017)

Az egyik jelenetbe teljes egészében besétált egy statiszta, míg egy másik jelenetben Professor Shelly Oberon szemüvegén tükröződnek a forgatási helyszínen felállított képernyők és kamerák.

 

 

 

 

 

 

Semmiből előbukkant narancssárga sál.

És egy másik semmiből előbukkant sál.

A kazettás videojátékoknál nincs betöltőképernyő.

 
Érkezés (2016)

A mobil főhadiszálláson a két egymást követő jelenetben két eltérő személy látható az Ausztráliai képernyőn.

Fekete Párduc (2018)

A rituálés párbaj során mindenki hagyományos öltözékben van, kivéve egy fickót, aki bőrcipőt és farmernadrágot visel.

T’Challa elrejtett egy lehallgatót Ross-ügynök vállán, ami a következő jelenetekben hol előbukkan, hol eltűnik.


Az ENSZ Tanács termében többek között Wales zászlaját is megcsodálhatjuk. Igen ám, de Wales nem tagja az ENSZ-nek.

Nyomd, bébi, nyomd (2017)

A filmben több olyan jelenet is látható, amikor az autó utasai rejtélyes módon eltűnnek.

A visszatekintésben Bébi gyerekkorába ugrunk, egészen 2002-be. Igen ám, de a fülhallgatók amiket használ csak 2012-ben jelentek meg.

Deadpool 2 (2017)

Többször is mutatják, ahogy Deadpool egy piros zsírkrétával bekarikázza a dolgokat a rajzon, ezek azonban a következő jelenetben rejtélyes módon eltűnnek.

 

 

 
 

 

Pókember: Hazatérés (2017)

A film kezdetén a napszemüveg tükröződésének hála feltűnik az egyik operatőrt, kezében a kamerával.

Az iskolai plakáton az látható, hogy városi verseny lesz, amely október 13-tól 15-ig tart, a főhős szobájában azonban egy teljesen más dátummal rendelkező poszter áll, amin “szeptember 14” olvasható.

Ebben a jelenetben jól látszik, hogy csak egy póló van Peter Parkeren, a következő jelenetben azonban már előbukkan a Pókember-ruha.

Kaliforniai álom (2016)

Amikor Sebastian vitatkozik a barátnőjével a fali óra 11:10-et mutat, majd néhány másodperc múlva ugranak egyet az időben, és akkor az óra 09:50-et mutat.

A jelenetben, amikor kávét öntenek Miára, jól látható alakban hagy foltot az ingjén. A következő jelenetben mégis egy szemmel láthatóan teljesen különböző kávéfoltos ing látható.

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?