Film

21 alkalom, amikor a Disney túl messzire ment a rajzfilmjeiben

Gyermekkorunk kedvenc meséiben bőven voltak olyan jelenetek, amelyek szabályosan traumát okoztak nekünk néhány évesen, gondoljunk csak Mufasa halálára az Oroszlánkirályban. De a többi rajzfilm is bővelkedett ám durva, morbid jelenetekben. Egy részük az élet szomorúbb, sötétebb oldalát mutatja be: megtanították nekünk hogy az élet nem csupa móka és kacagás, léteznek rossz emberek, szomorú sorsok is.

 

 

 




Másik részük viszont még felnőtt fejjel is elég durva, nagy részüket valószínűleg gyerekként nem is értettük, fel sem figyeltünk rá.

Nézzük hát, a Disney milyen kegyetlen jelenetekkel tűzte tele a meséket, amelyeken felnőttünk. Lehet ők tehetnek mindenről. 🙂

Aikor Claytont körbeveszik az indák, majd lezuhan és megfojtja az egyik ilyen inda a Tarzanban.

Az megvan, hogy Mufasa volt az egyetlen férfi oroszlán a falkában, így Nala-nak is ő volt az apja, azaz Simba és Nala testvérek voltak? Hmm…

 

 

 

 

 

 

Amikor a gonosz boszorka konkrétan felbérelt valakit, hogy ölje meg Hófehérkét, és bizonyítékként vigye el neki a szívét. És mi gyerekkorunkban ilyeneket néztünk! 😀

Amikor Dzsafar a varázserejét használva gyakorlatilag sz.xrabszolgát csinált Jázminból.

Frollo jelenete Esmeraldával, mikor elkapja, beleszagol a hajába és azt mondja: egy kötelet képzelt a lány nyakába. WTF?

 

 

 

 




 

 

 

Amikor Hamupipőke mostoha nővérei tönkre akarják tenni a lány ruháját, miközben az még mindig rajta van – és ezt a mostohaanyja büszkén végignézi.

Amikor a banya tulajdonképpen elrabolta szegény Rapunzelt, hogy a hajából nyerjen fiatalságot.

Amikor a Toy Stroy 3-ban mindannyian beragadtak a kemencébe, és rájöttek, hogy nincs menekvés, feladták és szembenézve a sorsukkal várták a halált.

Amikor a Fel! c. filmben Charles Muntz odakötötte Russelt egy székhez és kinyitotta az ajtót, remélve, hogy a gyerek kizuhan és meghal.

 

 




 

 

Jázmin csak 15 éves volt az Aladdinban, mégis elvárták tőle, hogy egy éven belül megházasodjon.

A Hercegnő és a békában az a jelenet is elég sokkoló, amikor Dr. Faciliert lehúzzák a démonok a pokolba.

Amikor az Agymanók c. filmben Bing Bong feláldozza magát, hogy Derű elmehessen és megmenthesse Riley-t. Azon még a felnőttek is sírtak.

Amikor Rourke kapitányt egy helikopter propellere feldarabolta az Atlantisban.

Amikor a degenerált Sid megégeti Woody-t, majd Woody találkozik azokkal a szétszedett játékokkal, akikkel Sid hasonlóan rosszul bánt. Gyerekkorunk egyik legnagyobb rémálma volt!

 

 

 




 

 

Amikor Dumbót elszakítják az anyjától, csak mert az meg szerette volna védeni a kicsinyét.

Egyik pillanatban Bambi még boldogon eszik az anyukájával, másodpercekkel később viszont édesanyja már nem él.

Amikor Tadashi szó szerint felrobbant a ‘Hős6os’-ban, mintha az nem lett volna elég, hogy Hiro elvesztette mindkét szülőjét már korábban.

Szörnyella de Frász egyértelműen gyerekkorunk egyik legrettegettebb alakja volt. Szó szerint meg akart ölni és nyúzni több tucat kiskutyát, csak azért, hogy egyedi bundája lehessen!

És persze, gyerekkorunk egyik legnagyobb traumája: amikor Zordon lelöki Mufasát a szikláról, majd meggyőzi Simbát, hogy ő a felelős apja haláláért az Oroszlánkirályban.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?