Érdekes, Étel/Recept

10 gyorséttermi titok, melyet a személyzet soha nem mondana el neked

Mindannyian járunk gyorsétterembe: ha tényleg csak öt percünk van bekapni valamit, ha épp útba esik hazafelé, vagy ha bűnözni szeretnénk egy kicsit, mert lássuk be: tényleg ízletesek a gyorséttermi termékek. Ez persze nem véletlen – jó néhány titok van, amiről az étteremláncok nem beszélnek. Ezekről rántjuk le most a leplet!

 

 

 




A legjobb idő  a gyorskajához.
A tökéletes alkalom, hogy elmenj egy gyorsétterembe, 11:00-13:00 között valamint 18:00-20:00 között. Nem könnyű asztalhoz jutni, de ekkor szolgálnak fel friss ételeket.

Ha frissen sült krumplit szeretnél, rendeld sózatlanul.
Ha hasábburgonyát megsózzák elveszíti ropogós állagát. Ha ezt nem akarod mindig kérd sózatlan formában.

 

 

 

 

 

 

A konyha illata a marketingstratégia része.
Sok étterem megpróbálja odacsalogatni az embereket a konyhában készült ételek illatával. Vannak helyek, ahol szándékosan nyitott a konyha területe, ami majdnem egy légtérben van azzal a hellyel, ahol az emberek helyet foglalnak.






A cola olcsóbb, mint a tea, mert stimulálja az étvágyat.
A gyorséttermi helyeken a cola általában olcsóbb, mint a tea. Ez azért van, mert azt szeretnék, hogy az emberek többet vegyenek belőle. Emellett a szén-dioxid serkenti az étvágyat.

A sült krumpli 20 összetevőt tartalmaz.
A gyorséttermek alap ételeihez tartozik a sült krumpli. De tudtad, hogy 20 összetevővel érik el azt az általunk kedvelt ízt? A burgonya az alap, aztán 18 féle zsír van benne, plusz adalékanyagok, ízfokozók, szóval ételünk nem teljesen ártalmatlan.

Ne menj túl korán gyorsétterembe!
A konyhai felszereléseket olyan agresszív vegyszerekkel tisztítják, amelyek reggelre is a konyhagépeken és munkalapokon maradnak. Várj egy pár órát.

 

 

 




 

 

 

 

A gyorsétteremi ételekben sokkal több a kalória, mint 30 évvel ezelőtt.
Napjainkban a gyorséttermi kaják nagy népszerűségnek örvendenek, de sajnos a kalória mennyiség is egyre csak nő az idő előrehaladtával. Például egy sajtburger 75%-kal több kalóriát tartalmaz, mint az 1980-as évektől származó elődje. 20 évvel ezelőtt a sült krumpli 2-szer kevesebb kalóriatartalmú volt. A pizza ma már 70%-kal több kalóriát tartalmaz.

A turmixokban lévő cukor mennyisége 2-3-szor meghaladja a napi normát.
A shake-ek szintén a gyorséttermi kínálat egyik legnépszerűbb terméke, főleg nyáron.
A napi normális cukormennyiség 30-60 gramm, míg egy pohár turmix 90 gramm cukrot tartalmaz. (2,5 oz= 75 gramm).

 

 

 




 

 

 

Minden finomabb, ha kézzel eszed..
Ha valaki puszta kézzel eszik, egyre több örömet szerez magának, és ennek eredményeképpen többet eszik.

Az italkiadó automata piszkos.
Képzeld el, mennyi baktérium és penész lehet ott. Főleg, hogy a cukros környezet nagyon jó feltételeket biztosít ezeknek a “lakóknak”.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?