Érdekes

12 egyszerűnek tűnő Guinness-rekord, amiről mindenki azt hiszi, hogy meg tudja dönteni – pedig nem

Úgy gondolod, hogy a világcsúcsot állíthatsz fel valamiben több éves tapasztalat nélkül pusztán a képességeidre és a szerencsédre alapozva? Mi is ezt hittük, ám szomorúan kellett tapasztalnunk, hogy olykor még a legegyszerűbbnek tűnő Guinness-rekordok is sokkal bonyolultabbak és embert próbálóbbak annál, mint amilyennek tűnnek. Összesen 12 ilyen őrült, de meglehetősen könnyűnek tűnő rekordot próbáltunk megdönteni, és hát mit szépítsek: egyet sem sikerült.

 

 

 

1 Legtöbb egy ujjon egyensúlyozott CD.

Világrekord: 247 lemez

Eredményünk: először 50 majd később 102 lemez.

Konklúzió: nem olyan nehéz egyensúlyozni őket az ujjunkkal, mint gondoltuk, de minden bizonnyal rengeteg gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy megközelítsük a 200-at.

2 Legtöbb arcra ragasztott jegyzetlap 1 perc alatt.

Világrekord: 58 db

Eredményünk: 15 db

Konklúzió: elképesztően nehéz volt. A legnehezebb a matricák helyének kiválasztása, ami rengeteg időt és pontosságot igényel.

3 Legtöbb egy perc alatt megevett fánk.

Világrekord: 3 db

Eredményünk: 1,5 db

Konklúzió: bármilyen egyszerűnek is tűnik, a helyzet az, hogy marhára nem könnyű. Rengeteg gyakorlásra és sport-zabálásra van szükség ahhoz, hogy képesek legyünk elfogyasztani három – egyébként aprócskának tűnő – fánkot egy perc alatt. Próbáljátok ki, ha nem hiszitek el és osszátok meg velünk az eredményt!


4 Legtöbb banán meghámozása és elfogyasztása egy perc alatt.

Világrekord: 8 db

Eredményünk: 2 db

Konklúzió: ugyanaz a helyzet, mint a fánkok esetében: baromi nehéz! És hogy EZ A FICKÓ hogy volt képes megpucolni és megenni 8 banánt egy perc alatt, még most sem értjük.

5 Legtöbb evőpálcikával elfogyasztott M&M\’s egy perc alatt.

Világrekord: 20 db

Eredményünk: 17 db

Konklúzió: nehéz helyzetünk volt, mivel egyikünk sem túl gyakorlott az evőpálcikával történő étkezésben, ám ennek ellenére meglepően jól sikerült a kísérlet. A megfelelő stratégia és kellő gyakorlás után valójában nem is olyan nehéz ez a feladat, mint amilyennek első ránézésre tűnik. Véleményünk szerint, kellő gyakorlás után lehet, hogy képesek lennénk megdönteni ezt a rekordot, bár az is lehet, hogy csak a túlzott önbizalom beszél belőlünk.

6. 24 darab alumínium dobozos üdítő bepakolása a hűtőszekrénybe.

Világrekord: 5,78 mp

Eredményünk: 9 mp

 

Konklúzió: csalóka, mert a rekord idejébe a hűtőszekrény kinyitása és becsukása is beleszámít, így a tisztán pakolással töltött idő még kevesebb, mint gondolnánk. Ugyanakkor kellő gyakorlással és a kézügyességünk fejlesztésével valószínűleg le lehetne nyomni ezt az egyébként szégyenteljes 9 másodperces eredményt.

7 Legtöbb egy kézben tartott teniszlabda.

Világrekord: 26 db

Eredményünk: 11 db

Konklúzió: nagyon nehéz, még a videóban látottakat sem tudjuk felfogni ésszel és utánozni, pedig mindent megpróbáltunk.

8 10 szelet kenyér megvajazása.

Világrekord: 20,8 mp

Eredményünk: 51 mp

Konklúzió: nehéz volt megismételni a kísérletet, annak ellenére, hogy követtük a rekordot tartó mester technikáját, aki két sorban tette a kenyereket az asztalra és annyi vajat kent az egyik sorban lévő kenyerekre, hogy azokat a másik sorban lévőkre ráhajtva maguktól megvajazzák a többit.

9 Legtöbb egy lábra húzott zokni 30 másodperc alatt.

Világrekord: 28 db

Eredményünk: 15 db

Konklúzió: csak a kísérlet után megnézett VIDEÓ alapján jöttünk rá, hogy sokkal könnyebb dolgunk lett volna, ha a zoknikat kinyújtva és egymásra pakolva helyezzük el. Sebaj, Te már úgy próbálhatod ki ezt a kísérletet, hogy birtokában vagy ennek az információnak. Hajrá!

 

 

 

 

 

10 Legmagasabb cikcakk-torony építése Lego kockákból 30 másodperc alatt, egy kézzel.

Világrekord: 28 emelet

Eredményünk: 16 emelet

Konklúzió: nehezebb dolgunk volt, mint gondoltuk, hiszen kiderült, hogy az a Silvio Sabba, aki ezt a rekordot is tartja, számos más Guinness-rekordot szerzett már különféle építészethez kapcsolódó témakörökben. Ennek tükrében pedig nem is olyan meglepő, hogy alig a felét tudtuk teljesíteni a mester által felállított világrekordnak.

11 Legtöbb egy kézzel feltört tojás egy perc alatt.

Világrekord: 32 db

Eredményünk: 27 db

Konklúzió: mázlinkra volt közöttünk olyan, aki nagy tapasztalatokkal bír az egy kézzel történő tojástörésben, így előnyből indultunk. A világrekordnak egyébként egy szabálya van: héj nem kerülhet a tojásba. Kitartó gyakorlással elképzelhető, hogy képesek lennénk megdönteni a világrekordot.

12 Legtöbb evőpálcikával egymásra pakolt dobókocka egy perc alatt.

Világrekord: 44 db

Eredményünk: 12 db

Konklúzió: halkan megjegyezzük, hogy ezt a rekordot is Silvio Sabba tartja, így tudtuk, hogy nem indulhatunk nagy reményekkel. Nem is igazán értjük, hogy lehetett képes 44 dobókockát egymásra pakolni evőpálcikával, mikor nekünk szerintünk még két kézzel se menne. Na mindegy, reméljük, hogy azért Ti ügyesebbek lesztek!😉




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?