Érdekes

11 tipp, hogy mi a teendő, ha az életünkre törnek

Egyikünk sem szeretne egyedül egy sötét sikátorban egy gengszterrel lenni. Vagy egy durrdefekttel állni valami elhagyatott útszélen. Mindig jó ha tisztában vagyunk pár életmentő trükkel, ami megmentheti az életünket ezekben a bizonyos helyzetekben.

 

 

 

Ha megtámadnak, akkor próbálj meg eldobni annyi személyes tárgyat “véletlenül”, amennyit csak tudsz. Megzavarják és jó esetben azokra koncentrál, így te kereket oldhatsz.
Ha gyanús alak van a liftben akkor nyomd meg az összes lift gombot. Nagyobb eséllyel látnak meg és így könnyebben szabadulhatsz.
A szénsavas üdítők képesek előrejelezni az időjárást. Ha a buborékok a pohár szélén maradnak, akkor jó idő lesz. Ha középen, akkor vihar várható. Ez a levegő légnyomásának megváltozása miatt van.


Durrdefekt esetén próbáld kitömni a gumit a részen keresztül fűvel és szalmával. Elég lesz ahhoz, hogy eljuss a legközelebbi településig.
3 perc a felszállás és 3 perc a leszállás. Koncentráljunk ilyenkor a körülöttünk lévő dolgokra ugyanis a balesetek 61%-a ebben az időben történik. Fontos lehet a túléléshez.
Tüzet szódabikarbónával lehet a leghatékonyabban oltani. Kivonja az oxigént a tűz elől.
A pánik a legrosszabb. Elengedhetetlen, hogy higgadtak maradjunk veszély esetén. Ha támadás ér minket, akkor először is meg kell figyelni a körülöttünk lévő tárgyakat. Mit, hogyan lehetne hasznosítani. Lélegezzünk lassan és koncentráljunk. Beszéljünk folyamatosan. Kommentáljuk azt, amit épp teszünk. Ez segít megnyugodni.
Használjuk a telefont fényszóróként a sötétben. Amikor sötétben haladunk az úton, akkor használjuk a mobilunkat, hogy észrevegyenek bennünket.
Fáradtság ellen szagoljunk kámforba. Segít ébren maradni és elűzi az alagúthatást. Ez az, az állapot, amikor csak az utat látjuk már és minden egyéb dolgot nem érzékelünk jól. Az út melletti dolgokat sem.


A támadó figyelmét elvonhatjuk, ha hangosan zokogunk és fújjuk az orrunkat. Próbáljunk könyörgő áldozatot játszani. Bizonyos esetekben beválhat.
Vigyünk magunkkal egy hamis iratot arról, hogy HIV pozitívak vagyunk. Egyes esetekben beválhat, ha megpróbálunk erre hivatkozni, hogy miért is nem lenne jó ötlet minket leteperni.

Mit gondoltok? Beválhat valamelyik? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?