Belföld, Hírek

16 másodperc alatt lehet drogot venni a Hős utcában – a TEK-esek mellett megy a nagyüzemi terjesztés

 
 
Szinte fillérekért lehet hozzájutni a szerhez, így nem csoda, hogy már reggeltől sorban állnak érte.
 
 
Szinte a rendőrök szeme láttára megy a drogterjesztés a Hős utcában, ahol a TEK épülete a dílerektől gyakorlatilag méterekre van. A Hős utca hírhedt két épületének bejáratánál, vagy a sarkánál mindig áll rendőr, de ez nem zavarja a drogosokat, simán elsétálnak mellettük, hogy a lepusztult házban megvegyék a vágyott szert, amitől beállhatnak. Most éppen a varázsdohányt, amiről nem is tudják tulajdonképpen, hogy pontosan mi is az, és már többen meghaltak tőle, de csak pár slukk is elég, hogy beüssön, és egyesek szerint „szellemként lehet lebegni tőle”.
Rejtett kamerával forgatott az RTL stábja a helyszínen: egy vásárló útját követhetjük végig, aki 16 másodperc alatt jutott hozzá az 500 forintos droghoz. A két Hős utcai házban többen is terjesztik a szert, a fogyasztók egymástól kérdezgetik, éppen kinél van „jó anyag”. Már reggeltől sorban állnak a vásárlók, a biznisz pedig tényleg másodpercek alatt lezajlik. Eközben pedig senki nem is szól senkihez. Mindenki tudja, ki miért van ott.
 
 
 
 
A varázsdohány elszívására bevett helyük van a drogosoknak: mivel a Hős utcánál rendőrök állnak, inkább egy kicsit távolabb mennek, és Kőbánya-alsó vasútállomásnál szívnak. Az RTL felvételén is több ember látható, akik gyakorlatilag magukról sem tudnak, úgy be vannak állva. A helyiek őket csak „zombiknak” nevezik.
Az RTL Klub Házon kívül című műsorának megdöbbentő riportja:
 
 
 

 
 
 
 

forrás

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?