Érdekes

A világ 11 legveszélyesebb turisztikai célpontja

Mármint akkor, ha tériszonyos, félős, vagy egyszerűen csak konformista vagy. Adrenalinfüggőknek viszont kötelező az alábbi lista!

 

 

 




1. Halál-völgy Nemzeti Park, USA
Ha a Föld az otthonunk, akkor a Halál-völgyi sivatag (Death Valley) az USA-ban egy tűzforró sütő. Ezen a területen mérték a bolygó legmagasabb hőmérsékletét, 56.7 °C -t. Még a legedzettebbek is gyorsan elfáradnak itt a tűző napsugártól és a sivatagból emelkedő hőmérséklettől. Víz nélkül 14 óráig bírná az, aki ide látogat.

2. Danakil sivatag, Eritrea 
Akár 50 °C-ra is felszökő hőmérséklet, aktív vulkánok, mérgező gázokat felböfögő gejzírek. Ilyen finomságok találhatók az eritreai sivatagban, ami Afrika egyik – ha nem a – legveszélyesebb helye. A Föld poklaként is szokás emlegetni, ennek ellenére több bátor utazót vonz magához. Egyedül, tapasztalt és helyszíni kísérő nélkül szigorúan tilos meglátogatni.

3. Mount Washington, USA
A washingtoni hegység 1916 méter magas csúcsán mérték a világ legerősebb széllökéseit – volt, hogy 327 km/h-val süvített itt a szél. Megterhelő lehet a -40 fokos hőmérséklet és a folyamatos havazás is. Olyan – vagy durvább – megterhelést jelent valaki számára itt tartózkodni, mintha az Everest csúcsán lenne.

 

 

 

 

 

 

 

4. Sinabung vulkán, Indonézia
Aktív vulkán Indonézia Szumátra nevű szigetén. Sűrű kitörései egy-egy alkalommal ezreket kényszerítenek rá, hogy elhagyják az otthonukat. A közeli városokat és falvakat többször teljesen betemette a láva, az elmúlt években is volt erre több példa. Utoljára 2016. február 27-én tört ki, ekkor 2500 méter magasra lövellt ki magából vulkanikus gázt, köveket és hamut. Ráadásul nehéz pontosan kiszámítani, hogy mikor tör ki.

5. Kígyó-sziget, Brazília

Tartozik Brazíliához egy eldugott sziget, amit szokás a világ legveszélyesebb helyeként említeni. Itt élnek a legerősebb mérgű kígyók, a Bothropsok, kutatók szerint egy négyzetméterre körülbelül öt példány jut. Több történet szól arról, hogy pillanatok alatt képesek végezni az emberrel – mióta a helyi világítótorony portása kígyótámadásban halt meg, automatizáltan működik a torony. A kormány megtiltotta, hogy bárki a szigeten telepedjen le.

6. Madidi Nemzeti Park, Bolívia
Elsőre festőinek tűnik, de valójában nagyon veszélyes hely. Itt szinte semmihez sem lehet hozzányúlni: a park növényei szinte kivétel nélkül mérgezők, és a viszketéstől az ájulásig többféle tünetet okozhat az érintésük. Aki ide látogat, annak is ki van téve, hogy a vágott sebeit trópusi paraziták lepik el.

 

 

 

 




 

 

 

 

7. Halál-völgy, Kamcsatka, Oroszország

A kamcsatkai félszigetnek is megvan a maga “halál völgye”, nem mesze található a hírhedt gejzírvölgytől. Magas mérgezőanyag-tartalma van a levegőnek, aminek köszönhetően itt nem maradt meg szinte semmilyen élőlény. A csupasz vidéken sem növények, sem állatok nem telepedhetnek le, és emberként is nagyon veszélyes ide utazni, mivel már a levegő belégzése is lázat, szédülést és hidegrázást okoz.

8. Bikini-atoll, Marhsall-szigetek
Nem lenne olyan jó ide elszökni a szerelmeddel, mint amilyennek elsőre tűnik. A helyszínen évekig atombomba-kísérleteket, nukleáris robbantásokat végeztek, így gyakorlatilag radioaktív szeméttelep lett a szigetből. A lakóknak el kellett hagyniuk a szigetet, és a mai napig magas a nukleárisanyag-tartalom a levegőben, ami rákot okoz.

9. Elefánt-királyság, Chonburi, Thaiföld
Van itt egy krokodilfarm, ami turisztikai célpontként látogatható egy félig nyitott uszályon. A fából készült, hálóval körbevett állomásról lehet krokodilokat etetni, amelyek nagy rajokban gyűlnek az utazók köré. Horgászbotokkal lógatják be nekik a húsdarabokat, közben a turisták azzal is szoktak szórakozni, hogy kiugrasztják a vízből az éhes állatokat.

 

 

 





 

 

 

10. Erta Ale vulkán, Etiópia
A világ egyik legveszélyesebb vulkánja. Folyamatosan kisebb földrengések rázzák meg a régiót, így nagy szakadékok formálódtak a területen, amire az is rásegített, hogy a vulkánban két helyről is ered a láva. Állandó változásban van a helyszínen a láva mennyisége, így a föld felszínének magassága is.

11. Nátron-tó, Tanzánia
Felülről fotózva úgy néz ki a hely, mintha nem is a mi bolygónkon lenne. Olyan vastag alkáli sóréteg képződött a felszínén, aminek érintése nagyjából minden élőlény számára halálos. El lehet felejteni, hogy bárki is fürödjön vagy ússzon benne, de egyébként is olyan bűz árad belőle, hogy még Michael Phelpsnek is gyorsan elmenne tőle a kedve.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?