Életmód

Kiderült az igazság – a gyerekek az édesanyjuk társaságában viselkednek a legrosszabbul

Tudományosan bizonyított tény, hogy a gyerekek az édesanyjuk társaságában viselkednek a legrosszabbul!
 

 

Kiderült az igazság - a gyerekek az édesanyjuk társaságában viselkednek a legrosszabbul

Egy nőnek talán anyaként a legnehezebb megállnia a helyét az életben, hiszen ez a feladat 0-24 órában igénybe veszi az ember lányát. Amikor már úgy éreznéd, hogy mindennel egyenesbe kerültél, történik valami, és mindent kezdhetsz előröl.

 

 

 

 
 

 

 

 

Sokszor a saját gyerekeid azok, akik a leginkább hátráltatnak a mindennapokban, és amikor panaszkodni mersz, mindenki csak tágra nyílt szemmel, értetlenül hallgat, mondván: „Olyan jól nevelt gyerekeid vannak, sose láttam őket rosszalkodni, vagy hisztizni.” – és itt van a kutya elásva, ugyanis most már bizonyított tény az, hogy a gyerekek saját édesanyjuk mellett a leghisztisebbek, legnyűgösebbek és akkor viselkednek a legrosszabbul.
Ezért is lehet furcsa egy szomszéd, bébiszitter, vagy akár a nagyszülők számára, mikor arról panaszkodsz, hogy mennyire nem lehet bírni a saját gyerekeiddel.
Ezt már olvastad? Szakértők 4 nyomós érvet hoznak fel a gyerek rendszeres elfenekelése ellen!
De mi lehet ennek a logikus magyarázata?
Dr. Heather Wittenberg, gyerekpszichológus járt utána a jelenségnek és mutatta tudományosan is ki, hogy a gyerekek szüleiknek „tartogatják” a legrosszabb énjüket.És hogy miért? Azért, mert mellettük érzik teljes biztonságban, kényelemben magukat, és ilyenkor képesek teljes mértékben elengedni magukat.

 

 

 

 
 

 

 

 

De ha ezt az egészet átvetítjük a felnőttekre, akkor teljesen logikusan hangzik, ugyanis te sem az utcán borulsz ki, mindenki szeme láttára, ha valami nem jön össze az életedben, hanem otthon, a családtagjaid vállán sírod ki magad. Úgy hogy legközelebb jusson ez eszedbe, amikor a nappali közepén dorbézol a csemetéd, ugyanis ez jó jel. Annak a jele, hogy megfelelően bánsz a gyerekeddel, érzi a szeretetedet és a biztonságot, amit nyújtasz. Ne aggódj, minél nagyobb lesz, annál jobban fogja tudni kezelni az érzelmi kitöréseit.
Ne aggódj, nem csak a te gyerekeid viselkednek így, ez egy teljesen természetes folyamat, úgyhogy a legközelebbi hisztinél végy egy mély levegőt és szeretettel oldd meg a problémát, mert a kis csemetéd is annyira szeret, hogy meg mer nyílni előtted.

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?