Egészségügyi ötletek, Életmód

KIDERÜLT: egy hormon tehet arról, ha nem bírsz lefogyni a fogyókúra ellenére sem.

Szerencsére ki lehet iktatni! Nem is bonyolult!

 

 

 

Van, aki egész életében fogyókúrázik, és odafigyel a táplálkozására is, mégsem tud lefogyni. Lehetséges, hogy a leptin hormon az oka annak, hogy a diétáid, és fogyókúráid sorba csődölnek be.

 

 

 

A legfontosabb zsírégető hormonunk a leptin, ez irányítja a fogyásunk. Minden más zsírégető hormont a leptin irányít, s a szervezet zsírégető képességét is kontrollálja. Amikor elkezdünk fogyókúrázni, lecsökken a kalóriabevitelünk, leesik a leptin szintünk, és a szervezet zsírégető képessége megromlik.
Egy 7 napos diéta során akár 50%-al is csökkenhet a leptinszintünk. Ha csökken a kalóriabevitel, a szervezet az elraktározott zsírt erőforrásnak tekinti, és semmiképp nem akar megszabadulni tőle.
Minél több zsírtól szabadulunk meg, annál nagyobb veszélyt érzékel a szervezetünk, és annál jobban ragaszkodik a meglévő zsírréteghez.

 

 

 

 

 

 

 

 

A sok feldolgozott és ‘mű’ élelmiszernek köszönhetően az emberek nagy részénél egy úgynevezett leptin-rezisztencia alakult ki. Vagyis a leptin szint magas, de a leptin receptorok nem működnek megfelelően, ezért nagyon lecsökken a zsírégető képesség.

Próbáljuk mellőzni a feldolgozott élelmiszereket annak érdekében, hogy helyreálljon a szervezetünk működése. Szakértők szerint, a nagy fogyókúra közepette érdemes beiktatni hetente egyszer egy bűnözési napot, ilyenkor azt eszünk, amit csak akarunk.

 

 

 

 

 

Ehetjük a tiltott kedvenceinket, a pizzát, fagylaltot, csokit stb. Kutatások igazolják, hogy a lecsökkent leptin szintet megemelhetjük, ha időszakosan magas kalóriatartalmú ételeket fogyasztunk. A megemelkedett leptin szinttel együtt pedig beindul a zsírégetés is. Vigyázzunk ne tartsunk túl sok ilyen napot, mert akkor pont az ellenkezőjét érjük el.

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?