Belföld, Hírek

Borúsak az előrejelzések: a szakemberek szerint már a nyakunkon lehet a koronavírus negyedi hulláma

Borúsak a szakemberek előrejelzései.

 

 

 

 


A szakértők szerint nem kizárható a negyedik hullám eljövetele Magyarországon, írja az Index. A tavalyi adatok elemzése után jutottak arra a következtetésre, hogy érdemes felkészülni: az őszi-téli hónapokban bizony könnyen utolérhet bennünket a Covid-19 negyedik hulláma.

Oroszi Beatrix epidemiológus szerint nem lett volna harmadik hullám, ha nincs brit variáns, most pedig a delta-változat (régebben: indiai mutáns) okoz problémákat. Szakértők szerint a vírus bebizonyította: könnyen alkalmazkodik a környezethez, ráadásul az őszi-téli időjárás kedvezőbb lesz a cseppfertőződés útján terjedő vírusok számára.

A negyedik hullámmal kapcsolatban két fontos tényezőt vizsgált a Portfolio: a társadalom és a kormányzat reakcióját a járványra. A portál által megkérdezett szakértők véleménye szerint a delta variáns megjelenésekor a nyájimmunitási határértéknek 80-87 százalék körül kellene lennie, ami – átlagosan 80 százalékos vakcinahatásosság esetén – százszázalékos átoltottságot feltételez az adott populációban. Tehát mindenkit két dózissal be kéne oltani a sikeres védekezés érdekében.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?